Door de sluiting van de consultatiebureaus en bibliotheken hebben ouders met een baby of peuter al sinds half maart geen Boekstart-pakketjes meer ontvangen. We doen alvast een concreet voorstel om de Boekstart-pakketten met terugwerkende kracht toch aan de ouders te kunnen bezorgen.

Door de coronacrisis is de Boekstart-werking in zowel bibliotheken als consultatiebureaus grotendeels stilgevallen. Daarom willen we helpen om Boekstart in jouw gemeente weer nieuw leven in te blazen. Om alles concreet te maken,  heb je wel de medewerking van je gemeentebestuur nodig. Vraag hen of ze bereid zijn een brief te bezorgen via de post of per mail aan ouders die de Boekstart-materialen dreigen mis te lopen. Als alles goed ging, kregen zij ook een mail van ons met informatie over deze actie. Ze zijn dus op de hoogte.

 

BABYPAKKET

babypakket

Je stuurt brief 1 naar ouders met een kind geboren tussen 1/9/2019 en 1/3/2020 want zij hebben vermoedelijk het babypakket niet ontvangen. Deze brief bevat de info dat ze hun babypakket alsnog krijgen bij het volgende bezoek als het consultatiebureau weer open is of dat ze het in de bibliotheek kunnen komen ophalen. Die laatste optie kies je zelf. Pas de brief aan naar gelang de opties die je wil bieden. Bied je de mogelijkheid om het babypakket in de bib op te halen, dan moet je zorgen dat je die in huis hebt én dat je controlestickertjes voorziet. Die stickertjes kan je in het consultatiebureau vragen of je stuurt een mailtje naar boekstart@iedereenleest.be en we sturen ze gratis op.

 

PEUTERPAKKET 

peutertas

Je stuurt brief 2  naar ouders met een kind geboren tussen 1/12/2018 en 1/6/2019 want zij hebben vermoedelijk de bon om de peutertas op te halen, niet ontvangen. Deze brief bevat de info dat ze hun peutertas op vertoon van die brief kunnen ophalen in de bibliotheek, van zodra die weer open is. Pas de brief aan naargelang je eigen situatie.

Op die manier hopen we de continuïteit van Boekstart te verzekeren zodat alle kinderen in je gemeente de boeken krijgen waar ze recht op hebben.