De bib van Zonnebeke organiseerde begin september hun Boekstart-dag, nadat de geplande Boekstart-dag in mei letterlijk in het water viel. Nu de maatregelen aan het versoepelen zijn en er weer kleinschalige activiteiten kunnen doorgaan, is dit het uitgelezen moment om ook voor baby's en peuters iets te voorzien. Elien, de Boekstart-verantwoordelijke in Zonnebeke, vertelt hoe ze hun Boekstart-dag hebben vormgegeven. 

"We nodigden de ouders en hun kinderen uit van 10u tot 11u in de bib. We startten met een verteltheater (Wonderling) waarbij we met heel veel beeld en klank hebben gewerkt. De ouders zaten op stoelen, kussentjes of dekens dicht bij hun kindje(s) en konden meedoen met het verhaal (kriebelen, blazen …). Er waren zowel kinderen van jonger dan 2 jaar als peuters en ook een aantal kleuters. Hoewel het een diverse groep was, ging het heel goed. Een half uurtje was ideaal."

Boekstart-dag in Zonnebeke

"Na het verteltheater konden de oudere kindjes tussen de prentenboeken kruipen of wandelen of kleurplaten van Boekstart kleuren, terwijl ik de ouders wat voorleestips gaf per leeftijd, gebaseerd op de Boekstart-groeimeter en webinar. Ouders kregen ook een foldertje mee waarop dit nog eens samengevat stond. Daarna konden de ouders wat rondneuzen in onze kinderafdeling en vragen stellen of zich inschrijven. We maakten ook voor elk kindje een sleutelhangertje (we zijn ook maakbib, dus we konden het zelf maken met de lasercutter) met zijn/haar naam erop en het logo van Boekstart, op die manier hebben ze een leuke souvenir en onthouden ze het begrip ‘Boekstart’ langer."

Boekstart-dag in Zonnebeke
Boekstart-dag in Zonnebeke