Nu iedereen meer thuis is, zijn het ideale tijden om ouders met hun baby of peuter ook boekjes te laten ontdekken. Het is daarom extra jammer dat we momenteel geen babypakketten en peutertassen kunnen uitdelen. 
We hopen snel de schade in te kunnen halen, zowel in de consultatiebureaus als in de bibliotheek!

In het consultatiebureau, kunnen ouders hun babypakket van 6 maanden hopelijk bij een volgend consult alsnog meekrijgen.

Wat de bibliotheken betreft, denken we na over een zomeractie om ouders een peutertas te laten afhalen in hun lokale bib.

Heel wat ouders zullen immers mogelijks hun consult van 15 maanden bij Kind & Gezin gemist hebben. Zij hebben geen bon gekregen en weten dus niet dat er een peutertas voor hen klaarligt in de bibliotheek. Daarom lijkt het ons goed om een Boekstart-coronabrief te versturen via de gemeente waarin ouders worden uitgenodigd om hun peutertas nog te komen afhalen in de bibliotheek. Dat kan met of zonder speciale afhaalmomenten, afhankelijk van hoe de maatregelen evolueren. 

Het zou erg fijn zijn om deze zomer een of enkele zomerse Boekstart-momenten in de bib te organiseren waarbij ouders hun peutertas kunnen ophalen en wegwijs gemaakt kunnen worden in de bib als een soort mini-Boekstartdag.

Je hoort meer van ons van zodra we meer weten over de maatregelen. Als een Boekstart-afhaalmoment een realistische piste blijkt, zorgen wij voor het nodige materiaal om jullie op weg te helpen.


Verdelen jullie wel nog peutertassen of hebben jullie ook baby- en peuterboekjes in jullie afhaalsysteem momenteel?
Laat het ons weten!

Of misschien hebben jullie zelf al een fijn plan om de peutertassen op een extra moment te verdelen? We horen het graag!