Tip Cover van Citroen is sip
Auteur
Emma Virke
Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren

Citroen is sip

In dit boek proberen een trommelende banaan, een dansende sinaasappel en een zingende appel een sippe, zure citroen op te vrolijken. Misschien moet jij een handje helpen! Steek je vingers in de gaatjes en breng dit boek tot leven!

Speel- en voorleestips

Dit is een boekje dat je zelf ter hand moet nemen, want het fruit heeft jouw hulp nodig! Door je vingers in de gaatjes te steken of je mond en zelfs je tanden achter de gaatjes te houden kan je helpen om de sippe citroen weer op te beuren. Laat je peuter ook experimenteren door zijn vingers in de gaatjes te steken en ga samen zingen en dansen met het fruit. Heb je van die kleine plakoogjes in huis? Versier dan zelf het fruit in de fruitmand! Of teken ogen en een mond. Experimenteer zo zelf met een lachende of sipkijkende mond door het fruit in alle richtingen te draaien! Laat de stukken fruit tot leven komen door ze een stem te geven, te laten huppelen en dansen.  
 
Welk fruit is weg? 

Leg enkele stukken fruit in de schaal. Vraag je peuter zijn ogen even dicht te doen en neem één stuk fruit uit de fruitschaal. Ogen open: welk fruit is weg? 
 
Ik voel, ik voel wat jij niet voelt…  
Stop een stukje fruit in een zak. Laat je kindje voelen aan het fruit: wat voel je? Is het ruw of zacht, glad of harig, … ? Welk fruit is het? 
 
Ik proef, ik proef wat jij niet proeft… 
Snij wat fruit in stukjes. Laat je kindje zijn ogen dicht doen en stop een stukje fruit in zijn mond. Wat proef je? Is het zoet of zuur, sappig of droog, zacht of knapperig?