Tip Cover van Coco Babyboekje
Auteur
Loes Riphagen
Uitgeverij
Gottmer, 2021

Coco Babyboekje

Dit zachte babyboekje is gebaseerd op Coco uit het prentenboek ‘Coco kan het!’ In dit knuffelboekje leren we de avontuurlijke Coco al kennen. Coco gaat op ontdekking rond het veilige nest van zijn mama. Een boek met flapjes, een knisperpagina en voelelementen.

Speel- en voorleestips

Coco zit veilig in het nest bij mama. Een groene rups komt dag zeggen. Coco verlaat het nest en speelt een kiekeboe-spelletje met een lieveheersbeestje. Nieuwsgierig wil hij achter de struik gaan kijken wie daar zit… Het is poes! Coco vliegt snel weer weg!
Maak van je hand een trippelend vogeltje en terwijl je tsjilpende geluiden maakt laat je je hand liefdevol trippelen over het lijfje van je baby. Af en toe stopt het vogeltje om te kriebelen met zijn snavel of zijn pootjes.

Coco ligt gezellig in de armen van zijn mama. Neem je baby in je armen en wieg hem zachtjes heen en weer. Zing of neurie een wiegeliedje terwijl je dit doet. Liedjes zingen stimuleert de taalontwikkeling en het geheugen van je kindje. Bovendien werkt het erg verbindend en brengt het rust, ook bij jezelf.

Laat je kindje de knisperpagina omdraaien en zeg ‘kiekeboe’, of miauw! Speel een kiekeboe-spelletje met je handen of een doekje. Verstop jezelf achter je handen of hou het doekje voor je baby, trek het weg en zeg ‘kiekeboe’. Herhaal dit een paar keer. Kinderen zijn dol op herhaling en vinden het kiekeboe-spelletje best spannend. Het zorgt telkens opnieuw voor een ontlading.
Coco vliegt weg, vlucht weg van de poes. Zijn vlieglijntje kan je voelen. Ga over het geborduurde lijntje met de vinger van je kindje en maak hierbij geluidjes, vb. ho-oo-oo-hopla!, of zoe-oe-zoef!