Tip Cover van In de tuin
Auteur
Xavier Deneux
Uitgeverij
Oogappel

In de tuin

Er valt zoveel te ontdekken in de tuin! In dit kartonboekje maken we kennis met kleine en grote dieren die tussen de planten, onder de grond of in het gras leven: het konijn, de slak, het lieveheersbeestje, de mol,...

Speel- en voorleestips

Een hele rijke wereld ontvouwt zich bladzijde na bladzijde: geef je peuter tijd en ruimte om zelf op ontdekking te gaan. Ga gezellig naast je peuter zitten, kijk mee en benoem alles wat er te zien is. Op elke bladzijde staan suggestief enkele woorden om je te stimuleren om in een zo rijk mogelijke taal gesprekjes aan te knopen bij dit boek. Bijvoorbeeld: ‘Het konijn heeft lange oren, kijk! Waar zijn jouw oren?’ of ‘ Het konijn knabbelt met zijn tanden aan een wortel. Waar zijn jouw tanden? Kan jij ook knabbelen? Zullen we samen springen zoals een konijn?’. De prenten in reliëf nodigen uit om aan te voelen, en zorgen ervoor dat alles als een puzzel in elkaar past.  
Trek na het lezen van dit boekje zelf de tuin in. Neem eventueel een vergrootglas mee om te gaan speuren naar dieren in je tuin, of in het park: kijk onder stenen, bladeren en takken: welke dieren ontdekken jullie?  
Het versje ‘wriemeldiertjes’ van Joke van Leeuwen helpt jullie tijdens jullie zoektocht! 

Alle wriemeldiertjes 
Alle wiebeldiertjes 
alle kruip- en kriebeldiertjes 
zitten verstopt in het hoge gras. 
 
Ik zou maar op mijn tenen lopen 
als ik jou was