Tip Cover van Dier van hier
Auteur
Jasper van Gestel
Uitgeverij
Lannoo, 2020

Dier van hier

In dit stevige kartonboek rennen, springen en spelen een heleboel dieren met of tegen elkaar. Er is steeds een relatie tussen de twee dieren op de linker- en de rechterpagina: een kat en een hond die allebei hun vlooien wegkrabben. Een uil die naar een muisje gluurt, een papegaai in een kooi en een vrije kraai in de lucht.

Speel- en voorleestips

Laat je kind dit boek op eigen tempo ontdekken. Observeer goed waar hij naar kijkt en wijst en ga dat benoemen: de hond, de kat, de papegaai, … Vertel er ook bij wat je allemaal ziet aan het dier: de staart, de snorharen, de lange oren en wat je het dier ziet doen: de hond heeft jeuk, kijk hoe hij krabt! Denk je dat de papegaai blij is, in zijn kooi? Het schaap en de geit hebben honger! Kijk, ze eten samen van dezelfde tak! Maak ook samen de geluiden die deze dieren maken. Ken je ook een liedje over een van deze dieren? Samen zingen, vertellen en bewegingen maken is fijn!

Enkele speeltips:
Kan jij …
een vis nadoen met je lippen?
stilletjes piepen als een muis?
steigeren als een paard?
snel lopen als een haas?
zachtjes kruipen als een schildpad?
hoog springen als een kikker?
gezellig knorren als een varken?


Neem er speelgoeddieren of knuffels bij en maak zelf ook duo’s!
Wat doen jullie diertjes samen? Met elkaar of tegen elkaar? Oefen zo speels een aantal tegenstellingen. Wie loopt er traag? Snel? Wie springt er hoog? Laag? Ver? Dichtbij?