Tip Cover van Dit dier hier : 30 raadrijmpjes over dieren
Auteur
Rian Visser
Illustrator
Iris Deppe
Uitgeverij
Gottmer

Dit dier hier : 30 raadrijmpjes over dieren

Een boek vol raadrijmpjes over dieren. In een kort beschrijvend rijmpje worden de kenmerken van het dier omschreven en zie je het dier ook in de tekening. Een fijne manier om het taalgevoel van jonge kinderen aan te wakkeren en hun woordenschat en kennis over de dierenwereld te voeden en uit te breiden. 

Speel- en voorleestips

Een boek om samen met je kind te lezen: jij leest een rijmpje voor en je kind raadt om welk dier het gaat. Bekijk ook telkens de tekeningen en voeg vertellend nog dingen toe, vb.: wat doet de giraf? Kijk wat een lange nek! Waar is jouw nek? Kan jij je nek strekken en buigen? Wat doet de koe? Welke dieren zie je nog in de wei?  
Als je kindje al heel veel dieren kent, kan je de rijmpjes ook voorlezen zonder de afbeeldingen te laten zien. Je kan deze bv. bedekken met een doekje en dan het doekje ter controle wegtrekken als je kindje het dier heeft geraden. Hebben jullie nog boeken over dieren? Leg deze boekjes dan verspreid op tafel of op de grond. Laat je kindje op zoek gaan in deze boekjes naar een kip, een koe, een konijn, … of een ander diertje uit dit raadboek. Bekijk en vergelijk de tekeningen van de dieren: wat is anders aan het dier? Wat is hetzelfde?  
Heb je ook speelgoeddiertjes? Doe een diertje in een zakje of leg het onder een doek. Doe een voel- en raadspelletje: welk diertje is dit?  
Kan jij huppelen als een konijn, kakelen als een kip of kraaien als een haan? Ga samen met je kindje bewegen en breng de dieren tot leven door hun geluiden na te bootsen! 
Muziwijs heeft enkele liedjes gemaakt bij dit boek: die vind je op youtube of spotify.