Tip Cover van Ebbie speelt verstoppertje
Auteur
Marjet Huiberts
Uitgeverij
Gottmer

Ebbie speelt verstoppertje

Het is bedtijd maar Ebbie wil eerst nog vestoppertje spelen. Waar kan hij zich verstoppen? Achter de bank? In de kast? Tussen de gordijnen? Onder de tafel? Een leuk Ebbie-boek om voor het slapengaan voor te lezen, want eigenlijk heeft Ebbie vooral geen zin om te gaan slapen.

Speel- en voorleestips

Een heerlijk boekje om voor het slapengaan voor te lezen. Sommige kinderen zijn kampioen in het uitstellen van het slaapmoment met eerst nog een ditje en dan nog een datje… Via dit verhaal worden speels heel wat voorzetsels aangeboden! Na het voorlezen kan je de verstopplekjes van Ebbie in het echt opzoeken en het verhaal naspelen. Zijn de echte verstopplekjes wat ver weg, voelt je peuter zich niet zo veilig of vindt hij het wat te spannend? Neem dan een knuffel en een doek en verstop de knuffel op, onder, tussen, naast of in de doek. Je kan het verstoppen ook wat uitbreiden en de knuffel ergens in de kamer verstoppen. Speel dan het spel koud/warm om de knuffel op te sporen: hoe dichterbij je kindje bij de verstopplek komt, hoe warmer. Hoe verderaf, hoe kouder.  
Je kan ook een geluidenverstoppertje spelen. Zorg dat het stil is in de ruimte. Neem een fluitje of trommeltje mee naar je verstopplek en maak af en toe geluid. Zo kan je kindje zich oriënteren op het geluid.  
Ligt je kindje in zijn bed? Dek je kindje helemaal toe – verstopt! Maar waar is nu zijn neus? Zijn knie? Zijn voet? Probeer zo verschillende lichaamsdelen aan te raken en te benoemen… Je kan hierbij een liedje zingen of versje zeggen: 
Ik zoek, ik zoek, 
ik ben het kwijt!  
Ik zoek, ik zoek …. (naam van je kindje)  
zijn linkervoet! (neus, oor, hand, pink, …)