Tip Cover van Hey Baby
Auteur
Laura van Bouchout & Monique Melotte
Illustrator
Eva Mouton
Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok, 2018

Hey Baby

Dit is een kalender boordevol speel- en knuffeltips voor ouders en hun baby. Je kan de kalender makkelijk opstellen naast het bed, matras of speeldeken waarop je samen met je baby gaat liggen. Of op je nachtkastje als reminder. Hij bevat precies 52 tips; eentje voor elke week in het eerste levensjaar van je kindje. Naast de speeltips staat ook steeds het waarom en wat je tegen je kindje kan zeggen tijdens het spelletje of de oefening.

Speel- en voorleestips

De openingszin maakt het al meteen duidelijk: het belang van je baby aan te spreken (hey baby), te vertellen wat je doet of wat er gaat gebeuren, om zo de taalontwikkeling te stimuleren. De spelletjes vragen nauwelijks extra materiaal (soms een doek of een grote bal) en zijn vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen, een hechte band op te bouwen en je baby te laten bewegen. En ga ook af en toe lekker relaxt samen op ontdekking in een boekje!

Deze kalender kent een opvolger: Hey baby 2 – met 52 tips voor het tweede levensjaar van je baby- die nu een peuter geworden is.