Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Lommel, Bibliotheek Lommel

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel.

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

Kom met je baby of peuter in bib Vrede genieten van verhalen en liedjes! Ook kleine kinderen houden van boekjes. Samen met andere ouders luisteren jullie naar verhalen, versjes en liedjes. Doe mee met je kindje. Stilzitten hoeft niet! - gratis - voor ouders met kinderen van 0 tot 3 jaar

Balen, de Bib van Balen

Ook voor de allerkleinsten lezen we voor want baby’s, peuters en boeken, dat kan! Iedere laatste zaterdag van de maand lezen we voor aan baby’s en peuters en hun ouders. Maak kennis met het boekenaanbod en laat je inspireren om zelf ook voor te lezen. Basistarief: € 0,00

Westmeerbeek (Hulshout), Peuterspeelpunt Fijn! (BKO)

Als Boekstart-gemeente vinden we het belangrijk dat ouders met hun jonge kinderen kunnen genieten van boeken.

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Kom met je allerkleinsten (0-3 jaar) naar Bib Couwelaar en laat ze de wereld van het boek ontdekken!

Borgerhout (Antwerpen), Bibliotheek Vrede

Kom met je baby/peuter luisteren naar verhalen, liedjes en rijmpjes op maat. Je zit gezellig met andere ouders in de bib en ontdekt samen met je kind de leukste boekjes. Stilzitten hoeft niet! Ontleen daarna gratis boeken.

Stabroek, Bibliotheek Stabroek

Zaterdag 20 mei is het Boekstartdag en dat zetten we als bib graag in de kijker. Vanaf 20 mei is elke 0- tot 6-jarige welkom in de bib voor een leuke kleurplaat. Lever ze zeker terug binnen voor 30 juni want iedereen maakt kans op een mooie prijs!

Stabroek, Bib Stabroek

Zaterdag 20 mei is het Boekstartdag en dat zetten we als bib graag in de kijker. Vanaf 20 mei is elke 0- tot 6-jarige welkom in de bib voor een leuke kleurplaat. Lever ze zeker terug binnen voor 30 juni want iedereen maakt kans op een mooie prijs! De kleurplaat kan zowel in de bib als thuis ingekle

Hoevenen (Stabroek), Bib Hoevenen

Zaterdag 20 mei is het Boekstartdag en dat zetten we als bib graag in de kijker. Vanaf 20 mei is elke 0- tot 6-jarige welkom in de bib voor een leuke kleurplaat. Lever ze zeker terug binnen voor 30 juni want iedereen maakt kans op een mooie prijs! De kleurplaat kan zowel in de bib als thuis ingekle

Mortsel, Bibliotheek Mortsel

Op zaterdag 3 juni wordt de bib omgetoverd tot een paradijs voor de allerjongsten en hun gezin. Bezoekers van 0 tot 2,5 jaar krijgen samen met hun (groot)ouders, broertjes en zusjes een extra hartelijk welkom.

Avelgem, Bibliotheek Avelgem

De Boekstart-dag is een leuke voormiddag voor (groot)ouders met baby's, peuters en kleuters. Ontdek onze gezellige Boekstarthoek en dompel je onder in onze beestige babyboekjes. Je krijgt een woordje uitleg over het Boekstartproject en je leert ons diverse aanbod kennen.

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Tijdens de Boekstart-dag staat de Bib volledig in het teken van jonge gezinnen met baby’s en peuters. Kom genieten van doorlopende, inspirerende activiteiten en ontdek ons boekenaanbod voor de jongste telgen in de jeugdbib.

Sint-Lievens-Houtem, Bibliotheek Sint-Lievens-Houtem

WAAROM ZINGEN? Kleine kinderen vinden het heerlijk om samen liedjes te zingen. Net zoals voorlezen is het enorm goed voor de taalontwikkeling.

Boom, Bibliotheek Boom

Ouders met hun baby’tje of peuter zijn van harte welkom op de Boekstart-dag in de bib. Je krijgt tips over het voorlezen aan baby’s en peuters, je ontdekt het aanbod van de bib en je wordt samen met je kindje in de watten gelegd.

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

KIEM, de workshop waar muzikale verhalen tot leven komen. Vanuit een muzikaal zaadje ontstaan betoverende verhalen vol ritmische, melodische en speelse elementen. Alles wordt ingezet: wiebelende beentjes, zingende vingers, een wippend achterwerk en verschillende kleine instrumenten.