Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Westmeerbeek (Hulshout), Peuterspeelpunt Fijn! (BKO)

Als Boekstart-gemeente vinden we het belangrijk dat ouders met hun jonge kinderen kunnen genieten van boeken. Daarom trekken we in 2024 een paar keer naar het peuterspeelpunt in de BKO van Westmeerbeek om voor te lezen.

Geel, Bibliotheek Geel

Boekstartdag voor voorlezende ouders en kinderen tot 2 jaar

Wilrijk (Antwerpen), Bib Bist

Bib Bist | Ontdek boekjes, samen met je baby of peuter. Laat je kind kennismaken met kijk- en luisterplezier. Stimuleer de taalvaardigheid. Elke laatste zaterdag van de maand om 11 uur, van september tot mei. Tot dan!

Leuven, De Bib Leuven Kessel-Lo

Veel babyboekjes van de bib mogen mee in bad. Zelfs erin bijten is toegestaan! Maar het kan nog gekker … Wilde je altijd al eens ín een boek kruipen, stappen of springen? Dat kan, dankzij het reuzegrote knisperboek van Coccolarte.

Zonnebeke, Bibliotheek De Letterschuur

Tijdens de maand mei zet de bib de allerjongsten in de kijker. Met 'Boekstart' willen we kinderen al heel vroeg in contact brengen met boeken en verhalen. Baby’s en peuters houden ook van muziek. In deze workshop 'Tamboerijntjes op schoot' gaan we voor verhalen, sfeer, verbinding en contact.

Heusden-Zolder, Bibliotheek Heusden-Zolder

Het is weer Boekstartdag! We zetten de deuren van de bib wijd open voor de allerkleinsten van 0 tot 3 jaar. We hebben weer heel wat leuke workshops voorzien.

Rijkevorsel, Leo Pleysierbibliotheek

Op zaterdag 4 mei zijn gezinnen met jonge kinderen en baby's van harte welkom op de BoekBabyBorrel van Boekstart in de Leo Pleysierbibliotheek. Het is de ideale gelegenheid voor gezinnen met jonge kinderen en baby's om samen te komen en te genieten van boeken en voorlezen.

Oostende, Bibliotheek Oostende

Baby's en peuters in de bib

We halen de mooiste boekjes en leukste spelletjes boven. Samen met de Boekstartvoorlezer genieten we van versjes, liedjes en bewegingsspelletjes. 

Laat je verrassen en kom gezellig meedoen. 

Antwerpen 2 (Antwerpen), bibliotheek Kielpark

Ook baby's kunnen genieten van boekjes! Tijdens deze workshop ontdek je samen met je kleintje verschillende boeken en krijg je tips die je ook thuis kan gebruiken.

Ism De Gezinsbond.

Inschrijven in de bibliotheek | voor baby's van 0 tot 18 maanden.

Kontich, Bibliotheek Kontich

Voor onze allerjongste bezoekers (0-3j) én hun (groot)ouders organiseren we regelmatig Boekstartmomenten met verhalen, spelletjes en telkens weer nieuwe ontdekkingen op het interactieve peuterpad.

Antwerpen 2 (Antwerpen), bibliotheek Kielpark

Samen met je peuter verken je op een speelse manier verschillende boeken. Je leert welke boekjes geschikt zijn en hoe je er kan uit voorlezen op het ritme van jouw kind.

ism De Gezinsbond

Inschrijven in de bibliotheek | voor peuters van 18 tot 36 maanden.

Sint-Lievens-Houtem, Sportcentrum De Fabriek

Zingen voor peuters en kleuters

Zottegem, Bibliotheek Zottegem (Buke 44)

Boekstart-dag is dé dag waarop wij de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders van harte welkom heten in de bib.

Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met Boekstart, de bibliotheek en een greep uit het aanbod van de speel-o-theek en Huis van het Kind.

Herk-de-Stad, Bibliotheek Herk-de-Stad

Op zaterdag 11 mei opent de bib tussen 9.30 en 12 uur speciaal haar deuren voor een feestelijke Boekstart-dag! De bib wordt die voormiddag omgetoverd tot een fijne plek voor jonge gezinnen met kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Merelbeke, Bibliotheek Merelbeke

Een muzikante van Klankennest neemt jou en je allerjongste telg op een interactieve manier mee in één van haar geliefkoosde boeken.

Via klank, beweging, expressie en prikkelende materialen word je volledig ondergedompeld in de kleurrijke wereld van het boek.