Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Leuven, Victor Broosplein

Ga met het hele gezin ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. Twee gloednieuwe stadswandelingen op minimaat leiden je langs Leuvens leukste speelplekjes. Koop het speelse doe-boekje aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of aan het onthaal van M Leuven (2 euro).

Knokke-Heist, Hoofdbibliotheek Scharpoord

Zondag 18 april is Boekstart-dag. Dan schenkt de bib extra aandacht aan haar allerjongste bezoekertjes en hun ouders. Kom om 10 uur samen genieten van de heel aaibare voorstelling ‘Kiekeboe’. Ontmoet olifant, schaap, kikker en uil in een verrassend aaibaar decor waar van alles te ontdekken valt.

Tessenderlo, cultuurThuis

Wist je dat alle baby’s van 6 maanden en alle peuters van 15 maanden die in Tessenderlo bij Kind & Gezin op consultatie gaan, gratis baby- en peuterboekjes van het cultuurhuis ontvangen? Tijdens de Boekstartdag zetten we onze deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin.

Zutendaal, Openbare bibliotheek Zutendaal

Op zaterdag 22 mei richten we onze aandacht speciaal op de allerjongsten (0-3 jaar) en hun ouders tijdens de Boekstartdag. In de bib kan je die dag je Boekstart Peuterpakket afhalen, ons aanbod kleurrijke baby & peuter-boekjes ontdekken en je kindje gratis lid maken van de bib.

Beveren-Waas, Bib Beveren

De Bib nodigt vandaag alle 0 tot 2.5 jarigen en hun ouders uit voor een gezellige Boekstart-dag binnen en buiten. Scan de QR-code aan de Bib en start de Buggywandeling met onderweg live animatie op mini-maat. Na de wandeling kunt u een knuffel ophalen in de bib.

Heusden-Zolder, Bibliotheek Heusden-Zolder

Zaterdag 22 mei is het Boekstart-dag!

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Wist jij al dat alle baby’s van 6 maanden en alle peuters van 15 maanden uit Sint-Niklaas een gratis Boekstartpakket ontvangen, bij het consultatiebureau of in de Bib? Zo laten we jonge kinderen al vroeg kennismaken met boeken én gaat er meteen een wereld van verbeelding voor hen open.

Leuven, Bibliotheek Tweebronnen

Op Boekstart-dag leggen de Bib en PIEP de kleinste vips – ofwel: very important piepjes – in de watten. Tussen 10.00 uur en 16.30 uur beleven alle baby’s en peuters een pruttelend boekenfeest in de vernieuwde hoofdbib.

Koksijde, Bibliotheek Koksijde

Nooit te vroeg voor boekjes! Al vanaf de eerste levensmaanden kan je met je baby in knisperboekjes kijken. Eens ze ouder zijn, lukt een kartonnen boekje al. Of kiest je bengel liever eentje met geluidjes? Ontdek het aanbod van onze bibliotheek voor baby's en peuters van 0 t.e.m.

Tienen, Bibliotheek Tienen

Boekstart wil ouders en hun baby/peuter laten genieten van boeken. Op Boekstartdag organiseert de bib een online vorming met allerlei praktische tips om mee aan de slag te gaan. Hoe lees je voor aan je baby? Wat als je kindje geen aandacht toont voor boeken (en ermee speelt of erop bijt)?

Waregem, De BIB

In samenwerking met de Waregemse bib wordt een activiteit georganiseerd i.v.m. de boekstart bij jonge kinderen boekstart-activiteiten voor jonge kinderen en hun ouders inschrijven verplicht