Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

KOM VOORLEZEN AAN ONZE VOORLEESHONDEN LUCA EN RHUNE

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Wil jij luidop oefenen met lezen? In cultuurhuis Tessenderlo is er geregeld een hond op visite. Hij komt luisteren naar kinderen die luidop voorlezen spannend of moeilijk vinden. Onze hond luistert heel lief naar je en geeft geen commentaar.

VOORLEZEN VOOR BABY’S, PEUTERS ÉN (ANDERSTALIGE) KINDEREN

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Lezen met je kind is leuk! Kom samen met jouw kind genieten van verhalen en boeken. Wij lezen samen in veel verschillende talen. Voor wie? Voor jou en jouw kinderen van 0 tot 8 jaar op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het is gratis en je kan vrij in en uit lopen. 7/9 – 21/9 – 5/10 – 19/10 – 16/1

Voorleespret 0-4 jaar

Baarle-Hertog, Bibliotheek Baarle-Hertog

Jonge kinderen genieten van verhalen. Tijdens Voorleespret beleeft je kindje iedere keer een nieuw avontuur! Samen met hun vader, moeder, opa of oma of andere begeleider zijn de kinderen welkom om te luisteren naar een leuk boek, liedjes te zingen of een taalspelletje te doen.

Boekstart

Merksem, Bibliotheek Park

Een ontmoetingsmoment voor de allerjongsten, de ouders en onze voorlezers met boekjes en verhalen. Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen.

Boekstart: Voorlezen voor baby's en peuters

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Boekstart Voorlezen voor baby’s en peuters Elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 uur en 11.30 uur Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen.

Boekstart Valaar (-4j) • Voorlezen aan baby’s en peuters

Wilrijk, Kind en Gezin Valaar

Zo maakt je kleine spruit op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier. En je stimuleert de taalvaardigheid • Vierde maandag van de maand, telkens van 14 tot 15 uur (september tot april). Baby's en boeken?

Boekstart voor baby's en peuters - AFGELAST op 8 en 18 april

Antwerpen, Bibliotheek Permeke

Ontdek onze knisper-, voel- en kartonboekjes voor de allerkleinsten (van 0 tot 4 jaar) en beleef samen een voorleesmomentje in de bib. Je bent nooit te jong voor een liedje, een rijmpje, een boekje of een voorleesmomentje in de bib! Dat is het uitgangspunt van Boekstart. Ontdek samen met jouw bab

Boekstart (-4j) • Voorlezen aan baby’s en peuters

Wilrijk, Bibliotheek Bist

Zo maakt je kleine spruit op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier. En je stimuleert de taalvaardigheid • Laatste zaterdag van de maand om 10.30 uur (september tot mei). Baby's en boeken?

Boekstart-dag (GEANNULEERD)

Sint-Truiden, Bibliotheek Sint-Truiden

Op zaterdag 9 mei toveren we onze jeugdafdeling om tot een waar paradijs voor de allerkleinsten. Want jong geleerd, is oud gedaan! Leesbevorderingsspecialiste Danielle Daniels zal aanwezig zijn om ouders met kindjes tussen 0 en 3 jaar aan te spreken en tips te geven hoe ze baby’s van een paar maande

Boekstartdag

Tienen, Bibliotheek Tienen

Boekstart wil ouders en hun kinderen laten genieten van boeken. Elk jaar vieren we dit met de Boekstartdag, dit jaar op zaterdag 16 mei 2020.

Boekstartdag - AFGELAST

Lokeren, Bibliotheek Lokeren

Wist je dat de bib alle baby's van 6 maanden en peuters van 15 maanden gratis boekjes en leestips geeft? BOEKSTART heet dit programma.

GEANNULEERD Boekstartdag - meerdere workshops

Heusden-Zolder, Bibliotheek Heusden-Zolder

Samen met het Huis van het Kind zetten we de deuren van de bib wijd open voor de allerkleinsten van 0-3 jaar!

Boekstartdag

Ronse, Openbare bibliotheek

Op zaterdag 16 mei zet de bibliotheek de allerkleinsten in de kijker ter gelegenheid van de nationale ‘Boekstartdag’.

Play-café: boekstart

Etterbeek, GC De Maalbeek

Op zoek naar babytips, een plekje om samen te spelen of om andere ouders te ontmoeten? Kom eens langs op ons Play-café! Elk café buigen we ons over een ander thema. Voor ouders met kinderen van 0-4 jaar, Nederlandstalig of niet. Tijdens dit Play-café doen we mee aan boekstart met de bib.

Boekstartdag

Houthulst, Bibliotheek Houthulst en Lo-Reninge

Op deze Boekstartdag zetten we de deuren open voor ouders met kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Maak kennis met onze collectie voor de allerkleinsten.