Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Leuven, Victor Broosplein

Ga met het hele gezin ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. Twee gloednieuwe stadswandelingen op minimaat leiden je langs Leuvens leukste speelplekjes. Koop het speelse doe-boekje aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of aan het onthaal van M Leuven (2 euro).

Izegem, Openbare Bibliotheek Izegem

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Een wereld van verbeelding en nieuwe woorden gaat voor hen open. Geduren deze twee uren staat de bib in het teken jonge kinderen, met voorlezen, boekjes, spelletjes en meer...

Dilbeek, Bibliotheek Dilbeek

Voorlezen aan baby’s en peuters, hoe doe je dat? Onze voorleesvrijwilligster geeft het goede voorbeeld en leest voor aan de allerkleinsten. Voorlezen met een baby en peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen.

Haacht, HaBoBIB Bibliotheek Haacht

Door Anja Copejans, auteur van de boekenreeks Lou. Opvoedingsconcept Lou is een drieluik voor jonge ouders met opvoedingstips rond de belangrijke thema's zindelijkheid, slaaprituelen en de instap naar school.

Kontich, Bibliotheek Kontich

Dit najaar wordt Kontich een Boekstart gemeente, hoera feest! Vandaag zet de bib haar deuren open voor de allerkleinsten en hun gezin. Het wordt één groot feest, een supergezellige babyborrel en iedereen is doorlopend welkom.

Waarschoot (Lievegem), Cultureel centrum Waarschoot

Als je denkt aan voorlezen dan denk je waarschijnlijk aan samen met je kind gezellig met een boekje in een hoekje zitten, waarbij jij het boek voorleest van begin tot einde, met de nodige interactie. Wie voorleest aan hele jonge kinderen weet dat dit niet de manier is waarop je met hele jonge kinde

Kontich, Bibliotheek Kontich

Dit is een doorlopend Boekstart-voorleesuurtje en dus voor de allerkleinste luisteraars (0-3 jaar). Het is een onderdeel van onze heuze Boekstart-dag. Vandaag zet de bib haar deuren open voor de allerkleinsten en hun gezin.

Kontich, Bibliotheek Kontich

Onze voorleesvrijwilligers zijn er weer helemaal klaar voor en kozen de allermooiste boeken uit om voor te lezen. Bij dit voorleesuurtje voor de allerkleinsten tot 3 jaar zijn mama of papa of grootouders ook welkom. Laat ons weten of je komt via de website of aan de balie in de bib.

Puurs-Sint-Amands, Hoofdbibliotheek Puurs
Evergem, Bibliotheek Evergem

Regiobib Meetjesland (Comeet) organiseert BABY's@DEBIB. Het wordt een gezellig info- en verwenmoment met koekjes en boekjes. Voor jonge ouders met hun baby of peuter (broers en zussen zijn ook welkom). Dit evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht!

Waarschoot (Lievegem), Bibliotheek Lievegem - vestiging Waarschoot

Op zaterdag 27 november 2021 organiseert bibliotheek Lievegem de Boekstart-dag.

Evergem, Bibliotheek Evergem

Regiobib Meetjesland (Comeeet) organiseert BOEKSTART, een interactieve workshop met Inge Umans over voorlezen aan baby's en peuters. Inge Umans neemt je mee op ontdekkingsreis en laat je kennis maken met: * de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 2,5 jaar * voorlezen en taalontwikkeling.