Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Haacht, HaBoBIB Bibliotheek Haacht

Tijdens de concerten gaan we samen met ouder en kind bewegen, zingen en experimenteren met klank in de brede zin van het woord. Twee muzikanten nemen baby’s, peuters en hun ouders mee in een wereld vol aanstekelijke, omhullende en ontroerende muziek.

Schilde, Openbare bibliotheek Schilde

Kamishibai is een van oorsprong Japanse vertelvorm. Vertelplaten worden in een houten kastje geschoven en een verteller brengt zo het verhaal tot leven. Maar kamishibai is ook een uitgelezen werkvorm: via verhalen breng je nieuwe werelden in een rijke taal (in woord en beeld) tot bij je publiek.

Merksem, Bibliotheek Park

De allerjongsten verwennen we met verhaaltjes, liedjes en versjes. Als ouder krijg je boeken- en voorleestips op maat van jouw baby of peuter. Warm aanbevolen!

Heers, Roppebibliotheek

Alaaf! Alaaf! Lou viert carnaval! Kom je dit meevieren samen met mama of papa? Ontdek ons mooi versierde voorleeshoekje en geniet van verhaaltjes en spelletjes rond het thema carnaval. Je mag je zeker laten verkleden! - O.w.v. de coronamaatregelen is inschrijven verplicht.

Kontich, Bibliotheek Kontich

Onze voorleesvrijwilligers kiezen de allermooiste boeken uit om voor te lezen voor de allerkleinste (0-3 jaar). Schuif er gezellig bij en luister mee! Laat ons weten of je komt via het inschrijvingsformulier of aan de balie in de bib.

Oostende, Bibliotheek Oostende

Je kunt op heel wat plezierige manieren taal aanbieden aan baby's. En samen fijne boekjes ontdekken hoort daar uiteraard ook bij. Je kan het allemaal beleven in onze babybib. 21 mei is het trouwens Boekstartdag.

Schilde, Openbare bibliotheek Schilde

Voorlezen is een heel intieme gebeurtenis. Je kind op schoot, dicht bij elkaar. Samen in het moment, het boek, het verhaal, de emotie. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Boeken vormen een krachtig medium om een rijke taal bij jonge kinderen aan te bieden.

Waarschoot (Lievegem), Bibliotheek Lievegem - vestiging Waarschoot

Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert bibliotheek Lievegem de Boekstart-dag.

Sint-Niklaas, de Bib Sint-Niklaas

Wist jij al dat alle baby’s van 6 maanden en alle peuters van 15 maanden uit Sint-Niklaas een gratis Boekstartpakket ontvangen, bij het consultatiebureau of in de Bib? Zo laten we jonge kinderen al vroeg kennismaken met boeken én gaat er meteen een wereld van verbeelding voor hen open.

Mol, Bibliotheek

Vandaag gaat in onze bib de vierde editie van de Boekstart-dag door. Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel.

Waregem, De BIB

In samenwerking met de Waregemse bib wordt een activiteit georganiseerd i.v.m. de boekstart bij jonge kinderen. Op Boekstartdag toveren we de bib om tot een paradijs voor de allerkleinsten! Ontdek wat de bib je allemaal te bieden heeft.