Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Oostende, Bibliotheek Oostende

Je kunt op heel wat plezierige manieren taal aanbieden aan baby's. En samen fijne boekjes ontdekken hoort daar uiteraard ook bij. Je kan het allemaal beleven in onze babybib. 21 mei is het trouwens Boekstartdag.

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Voorlezen voor peuters. Mama's en papa's ook welkom :-)

Borgerhout, Bibliotheek Vrede

BinnenBuiten is een kastenwand, bestaande uit 52 kastjes, vol tegenstellingen en verbanden. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van zowel ouder als kind: door te kijken, horen, voelen, ruiken en doen kan je spelenderwijs ontdekken wat er allemaal in de kastjes zit!

Wetteren, bibliotheek Wetteren

Zaterdag 21 mei is Boekstart-dag. Dan zetten veel bibliotheken hun aanbod voor de allerkleinste lezers extra in de kijker. De bib van Wetteren legt haar piepjonge bezoekers van woensdag 18 mei tot woensdag 25 mei in de watten.

Kaprijke, Galerie Stadhuis

Regiobib Meetjesland organiseer boekstart, een interactieve workshop met Inge Umans over voorlezen aan baby's en peuters.

Lanaken, Bibliotheek Lanaken

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. Op deze dag willen we ons aanbod in de kijker zetten voor de allerkleinste. Voorlezen is een heel intieme gebeurtenis. Je kind op schoot, dicht bij elkaar.

Leuven, De Bib Leuven

Op Boekstartdag vallen de allerjongsten met hun babyroze billen in de boeken!

Sint-Truiden, Bibliotheek Sint-Truiden

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer maar ook andere woorden wanneer er boeken aan te pas komen.

Nazareth, cc De Zwaan

Op zaterdag 21 mei 2022 toveren we de bibliotheek één dag om tot een paradijs voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders. 09:00 Een warm welkom 09:30 Infosessie ‘Samen zwanger’ 09:30 Muzikale Workshop voor kruipers, 10-18 maanden 10:30 Muzikale Workshop voor stappers,18-30 maanden

Lille, Bibliotheek Lille

Op zaterdag 21 mei 2022 viert de bibliotheek van Lille boekstart-dag. Deze dag staat in teken van de allerkleinsten. Daarom organiseren we een relaxerende activiteit voor baby’tjes tot één jaar oud waarbij ze kunnen genieten van een ontspannende workshop babymassage.

Gingelom, Gemeentelijke bibliotheek CLIM

Boekstart wil ouders met hun jonge kinderen laten genieten van boeken.

Lochristi, Gemeentelijke Bibliotheek Reinaert

Welkom op zaterdag 21 mei tussen 9u en 12u op de Boekstart-dag van de bibliotheek van Lochristi. Kom met jouw jonge kinderen (0-3 jaar) naar de bib, want hier begint een leven vol lezen. Deze ochtend toveren we onze zaal om tot een echte boekstart-vertelplek.

Koksijde, Bibliotheek Koksijde

Het leukste moment van de dag? Het voorleesuurtje natuurlijk! Kom op zaterdag 21 mei naar de bib voor een speciaal voorleesmoment voor de allerkleinsten. We leggen je uit hoe je je kleine spruit kan leren genieten van boekjes, want vanaf de geboorte hebben kindjes hier al baat bij.

Nijlen, Bibliotheek Nijlen

Baby’s en boeken? Natuurlijk! Op Boekstart-dag wordt de bib omgetoverd tot een paradijs voor de allerjongsten! Bezoekers van 0 tot 3 jaar krijgen samen met hun (groot)ouders, broertjes en zusjes een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit.

Peer, BICC - 't Poorthuis

Boekstart wil (groot)ouders samen met hun baby of peuter laten genieten van boeken. Wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Door jonge kinderen te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.