Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Boekstart

Ekeren, 252 cc

Een ontmoetingsmoment voor de allerjongsten, de ouders en onze voorlezers met boekjes en verhalen. Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen.

Boekstart: Voorlezen voor baby's en peuters

Deurne, Bibliotheek Couwelaar

Boekstart Voorlezen voor baby’s en peuters Elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 uur en 11.30 uur Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen.

KOM VOORLEZEN AAN ONZE VOORLEESHONDEN LUCA EN RHUNE

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Wil jij luidop oefenen met lezen? In cultuurhuis Tessenderlo is er geregeld een hond op visite. Hij komt luisteren naar kinderen die luidop voorlezen spannend of moeilijk vinden. Onze hond luistert heel lief naar je en geeft geen commentaar.

VOORLEZEN VOOR BABY’S, PEUTERS ÉN (ANDERSTALIGE) KINDEREN

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Lezen met je kind is leuk! Kom samen met jouw kind genieten van verhalen en boeken. Wij lezen samen in veel verschillende talen. Voor wie? Voor jou en jouw kinderen van 0 tot 8 jaar op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het is gratis en je kan vrij in en uit lopen. 7/9 – 21/9 – 5/10 – 19/10 – 16/1

Mini-Theek: voorlezen en activiteit voor 0-4 jaar

Bibliotheek Baarle-Hertog

Voor onze allerjongste bezoekers van 0-4 jaar én hun ouders is er iedere maand een leuke activiteit om samen aan mee te doen. Ontdek hoe je met spelletjes, liedjes en boekjes plezier beleefd met elkaar. En als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen.

Boekstart (-4j) • Voorlezen aan baby’s en peuters

Wilrijk, Bibliotheek Wilrijk

Zo maakt je kleine spruit op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier. En je stimuleert de taalvaardigheid • Laatste zaterdag van de maand Baby's en boeken?

Boekstart Valaar (-4j) • Voorlezen aan baby’s en peuters

Wilrijk, Kind en Gezin Valaar

Zo maakt je kleine spruit op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier. En je stimuleert de taalvaardigheid • Vierde maandag van de maand Baby's en boeken?

Voorleespret 0-4 jaar

Bibliotheek Baarle-Hertog

Jonge kinderen genieten van verhalen. Tijdens Voorleespret beleeft je kindje iedere keer een nieuw avontuur! Samen met hun vader, moeder, opa of oma of andere begeleider zijn de kinderen welkom om te luisteren naar een leuk boek, liedjes te zingen of een taalspelletje te doen.

Voorleesweek - Kom jij in je pyjama ontbijten?

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Hou op zaterdagochtend je pyjama lekker aan en kruip bij ons terug in bed. Dekentjes en kussens maken het gezellig. Als je lekker ligt, lezen vrijwilligers voor. Onze voorleeshond is er ook. Als je honger hebt gekregen van al dat voorlezen, mag je in pyjama ontbijten bij ons.

Babybib

Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel), Sint-Lambrechtsbibliotheek

De bibliotheek biedt diverse materialen aan die de zintuigen prikkelen. Kom samen met je baby of peutertje op ontdekkingstocht in de bib! [FR] La bibliothèque offre divers matériaux qui stimulent les sens.

Lezing: Interactief voorlezen aan baby's, peuters en kleuters

Groot-Bijgaarden (Dilbeek), Don Boscoschool

Een beetje ‘quality time’ met je kinderen en ze terwijl taalvaardiger maken, dat kan met voorlezen. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken kunnen sneller lezen en beter rekenen.

Voorleesdag in de bibliotheek

Hoboken, Bibliotheek Hoboken

10 - 12 uur: doorlopend Boekstart en leeslekker: Boekstart 0 - 4 jaar: Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen.

Info- en voorleesmoment: Slaap kindje slaap... Evident?

Evergem, Bibliotheek Evergem

Info- en voorleesmoment in kader van Boekstart. Voor kinderen van 6 maanden tot 2,5 jaar.

Voorleesmoment

Bibliotheek Hoboken

Voorleesdag in de bibliotheek met voorleespistolet, boekstart en Isabelle Gielen. 10 - 12 uur: doorlopend Boekstart en leeslekker: Boekstart 0 - 4 jaar: Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Interactief voorlezen aan baby's en peuters: zo doe je dat!

Lommel, Bibliotheek Lommel

Voorlezen en baby's en peuters: een gekke combinatie? Nee hoor, het is zelfs belangrijk om vroeg te beginnen met voorlezen. Hoe vroeger je begint, hoe groter de positieve effecten op de woordenschat en taalontwikkeling van een kind. Natuurlijk lees je op elke leeftijd een beetje anders voor.