Kalender

In de Boekstart-kalender vind je alle activiteiten uit de UiT-Databank die de tag ‘Boekstart’ kregen. Het gaat steeds om activiteiten voor baby’s en peuters tussen 0 en 2,5 jaar.
Wil je ontdekken wat er in jouw buurt te beleven valt? Surf dan naar UiTinVlaanderen en geef je postcode in in de zoekbalk.

Boekstart Valaar (-4j) • Voorlezen aan baby’s en peuters

Wilrijk, Kind en Gezin Valaar

Zo maakt je kleine spruit op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier. En je stimuleert de taalvaardigheid • Vierde maandag van de maand Baby's en boeken?

Boekstart (-4j) • Voorlezen aan baby’s en peuters

Wilrijk, Bibliotheek Wilrijk

Zo maakt je kleine spruit op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier. En je stimuleert de taalvaardigheid • Laatste zaterdag van de maand Baby's en boeken?

Boekstart-dag: taalpret met peuters

Staden, Openbare Bibliotheek Staden

Samen met je peuter spelen is niet alleen leuk, maar ook goed voor je kind.

Boekstart: EHBO voor baby's, peuters en kleuters

Kinrooi, Bibliotheek Kinrooi

Met baby’s, peuters en kleuters in huis moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen, builen of wonden tot gevolg. Meestal is dat snel vergeten, maar hoe moet je reageren als je kindje ernstig valt?

Boekstart-dag: voorlezen aan baby's en peuters

Bibliotheek

Op 5 oktober gooit de bibliotheek de deuren open voor haar allerjongste bezoekers. Van 10 uur tot 12u30 kunnen baby's en peuters zelf of samen met hun (groot)ouders op ontdekking gaan in de bibliotheek.

Babybib

Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel), Sint-Lambrechtsbibliotheek

De bibliotheek biedt diverse materialen aan die de zintuigen prikkelen. Kom samen met je baby of peutertje op ontdekkingstocht in de bib! [FR] La bibliothèque offre divers matériaux qui stimulent les sens.

Voorleesweek - Kom jij in je pyjama ontbijten?

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Hou op zaterdagochtend je pyjama lekker aan en kruip bij ons terug in bed. Dekentjes en kussens maken het gezellig. Als je lekker ligt, lezen vrijwilligers voor. Onze voorleeshond is er ook. Als je honger hebt gekregen van al dat voorlezen, mag je in pyjama ontbijten bij ons.

Babybib

Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel), Sint-Lambrechtsbibliotheek

De bibliotheek biedt diverse materialen aan die de zintuigen prikkelen. Kom samen met je baby of peutertje op ontdekkingstocht in de bib! [FR] La bibliothèque offre divers matériaux qui stimulent les sens.

Voorleesdag in de bibliotheek

Hoboken, Bibliotheek Hoboken

10 - 12 uur: doorlopend Boekstart en leeslekker: Boekstart 0 - 4 jaar: Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen.

Voorleesmoment

Bibliotheek Hoboken

Voorleesdag in de bibliotheek met voorleespistolet, boekstart en Isabelle Gielen. 10 - 12 uur: doorlopend Boekstart en leeslekker: Boekstart 0 - 4 jaar: Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Interactief voorlezen aan baby's en peuters: zo doe je dat!

Lommel, Bibliotheek Lommel

Voorlezen en baby's en peuters: een gekke combinatie? Nee hoor, het is zelfs belangrijk om vroeg te beginnen met voorlezen. Hoe vroeger je begint, hoe groter de positieve effecten op de woordenschat en taalontwikkeling van een kind. Natuurlijk lees je op elke leeftijd een beetje anders voor.

Voor de kleintjes

Ekeren, Bibliotheek Driehoek

Tijdens de Boekstartdag zetten we onze deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin. We organiseren een fijne activiteit voor baby’s en peuters.
Naast voorlezen wordt ook muziek gespeeld voor de allerkleinsten. Kom mee genieten van een bijzondere tijd samen met papa en/of mama.

Baby’s boven op BOEKSTART-dag

Tessenderlo, cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Tijdens de BOEKSTART-dag zetten we onze deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin.

Boekstartdag

Bibliotheek Blankenberge

Op Boekstartdag legt de bib de allerkleinsten en hun ouders extra in de watten. Ga op ontdekking in de Speelkamer, een knusse plek op baby- en peutermaat, waar je een ruim aanbod peuterboekjes vindt.

Diederikes Toko - Pieterpeuterpad (1,5+)

Diksmuide, Bibliotheek Diksmuide

We toveren de bib om tot een paradijs voor de allerjongsten. Laat je kleine spruit de bibliotheek ontdekken door te klauteren, te bukken, door een tunnel te kruipen of een berg te beklimmen.