Tip Cover van Meneertje Snor
Auteur
Georgette
Uitgeverij
Oogappel, 2021

Meneertje Snor

Meneertje Snor heeft een snor waar hij erg trots op is. Door zijn snor ziet hij er heel ernstig uit. Maar de snor vliegt weg met de vlinders, belandt als borstelige wenkbrauwen op een hond, als plukje haar op het hoofd van een kale man en komt dan terug bij meneertje Snor. Nu ziet hij er toch een beetje anders uit! Hoe zou dat komen? Ontdek ook het boek 'De hond van meneertje Snor!', die graag verstoppertje speelt!

Speel- en voorleestips

De snor van meneertje Snor is een zacht stofje dat je kan aaien. De wind neemt de snor mee en zo wordt de snor telkens iets anders. Speel dit na met een doekje of een lapje zachte stof die je tot snor knipt. Laat het doekje of de snor wapperen en ga in je huiskamer op zoek naar plekjes waarop je het doekje of snor kan laten landen: op je hoofd, het hoofd van je peuter, op een knuffel, een stukje speelgoed, een plant, een stoel, … Benoem waar het doekje is en wat het nu geworden is: een hoedje voor de beer, een tafellaken voor de tafel, een vlinder op de plant, een sjaal voor je peuter en noem maar op.
Bekijk goed de prent van meneertje Snor op de eerste bladzijde en vergelijk die met meneertje Snor op de laatste bladzijde. Wat is er anders? Waar is meneertje Snor ernstig? Waar is hij vrolijk? Kan jij ook ernstig kijken? En vrolijk?
Ontdek ook het boekje 'De hond van meneertje Snor'. Hond verstopt zich graag. Speel ook verstoppertje!