voorleestips boekentip van de week boekenlijstjes archief
zoeken
Dit boek gaat over jou AuteurInge Bergh IllustratiesMarijke Rondelez UitgeverijDe Eenhoorn , 2018

Beschrijving

 

In ‘Dit boek gaat over jou’ komt op elke bladzijde een ander lichaamsdeel aan bod: je trippeltrappelteentjes, mijn zachte lippen op je buik, je snifsnuivend neusje om neuze-neuze mee te doen. Het gaat door tot bijna alle lichaamsdelen zijn benoemd, besnuffeld, geknuffeld en het kindje rustig in zijn bed ligt.

 

Speel- en voorleestips

 

Dit boek wijst zichzelf uit. Als je alles doet met de bijbehorende geluiden zoals beschreven in het boek, heb je een leuk voorleesmoment én een heel intiem knuffelmoment met je kindje. Wat kan je allemaal doen met je handen? Je mond? Je neus? Trek samen gekke bekken of laat je vingers als spinnetjes over het lichaam van je kindje kriebelkruipen.
Flapper en wapper met je handen in de lucht en vertel dit gedicht van Joke van Leeuwen terwijl je je handen laat uitbeelden wat je zegt.

 

Flapperhandjes, wapperhandjes
aai- en zwaai- en zwabberhandjes
wapper die hier
wapper die daar
klap er die tegen mekaar

Wriemelhandjes, kietelhandjes
klets- en krab- en kriebelhandjes
kietel me niet
kietel me wel
au! Je knijpt in mijn vel.

aaihandjes
aaaaaaaaaai
waar is de pijn gebleven?
aaihandjes
aaaaaaaaaai
de pijn is weggewreven

 Download deze voorleestip als PDF

Boekstart is een project van Iedereen Leest in samenwerking met de openbare bibliotheken. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.