voorleestips boekentip van de week boekenlijstjes archief
zoeken
Klop klop! Mijn schuifboekje (met geluid) AuteurNathalie Choux UitgeverijClavis , 2018

Beschrijving


Een interactief boekje met schuifjes en geluiden van herkenbare dingen in huis. Klop op de deur en doe ze open door het schuifje te verschuiven, doe de kruimels weg met de stofzuiger, vul het glaasje met water uit de kraan of laat de mobiel boven het bed muziek maken. Welke geluiden hoor je nog in huis?

 

Speel- en voorleestips

 

Kinderen zullen steeds opnieuw de deur open- en dichtschuiven, het water uit de kraan laten stromen, de stofzuiger laten werken en naar het muziekje van de mobiel boven het bed willen luisteren. Maar er valt nog veel meer te ontdekken in dit boek! Er zijn zoveel geluiden in de huiskamer, de keuken en de slaapkamer. Bekijk en benoem de voorwerpen in het boek en ga op zoek naar toestellen of voorwerpen in je eigen huis! Welk geluid maakt jouw telefoon? Zullen we de stofzuiger eens aan- en uitzetten? Echte kruimels opzuigen? Zelf een glaasje water vullen in de keuken? Gaan kijken en luisteren naar de wasmachine die rondjes draait?

 

Doe een geluidenspelletje: tik twee houten speelblokken tegen elkaar, twee duploblokken, laat twee autootjes tegen elkaar botsen, een knisperboekje, een bal die botst, …. Allemaal verschillende geluiden! Vraag je kindje de ogen te sluiten en laat een van de geluiden opnieuw horen. Wat was dat? Raden maar!

 

Met het gedicht ‘Geluiden’ van Mieke van Hooft kan je nog meer geluiden maken.

 

Klak klak
met mijn tong.
                Hup hup
                reuzesprong.
Klap klap
Met mijn handen.

                Tik tak

                met mijn tanden.
En trek ik aan mijn oor….

tatutatuu
tatutatuuu!Download deze voorleestip als PDF

Boekstart is een project van Iedereen Leest in samenwerking met de openbare bibliotheken. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.