Tip Cover van Olifantje in het bos
Auteur
Annemarie Van Haeringen
Uitgeverij
Leopold

Olifantje in het bos

Kleine Olifant wandelt met zijn mama door het bos en houdt haar staart goed vast met zijn slurf… Tot zijn aandacht getrokken wordt door paddenstoelen. Hij laat haar staart los, wordt afgeleid door een uil, plukt even verderop een mooie bloem en heeft dan door dat hij zijn mama kwijt is. De tekst is die van het bekende kinderliedje, tot mama en Olifantje elkaar weer terugvinden en er enkel ‘Olifantje!’ en ‘Mama!’ staat gedrukt. 

Speel- en voorleestips

Een heerlijk kartonboek dat bulkt van de emoties en dat uitnodigt om bij te zingen en te vertellen. Ken je het liedje niet? Het heeft een eenvoudige melodie en kent nog vele andere strofes! Je kan er zelf nog bij verzinnen, met de naam van je kindje. Zo voelt hij zich persoonlijk aangesproken en gaat het lied en verhaal over hem! Blader samen door het boek, vertel wat er gebeurt, verzin wat kleine olifant zou zeggen of denken, benoem wat hij ziet en doet. Benoem ook wat mama doet en verzin wat zij zou denken of zeggen.
Emoties beleven
Speel het verhaal na: doe alsof je elkaar kwijt bent in huis. Speel verstoppertje en vlieg in elkaars armen wanneer jullie elkaar terugvinden. Beleef en herbeleef de emoties uit het verhaal. Benoem ook de misschien nieuwe emoties van angst, verdriet en vreugde. Je kan het verhaal ook naspelen met handpoppen, vingerpopjes of olifantendiertjes.
Samen bewegen
Hoe stampvoet de olifant? Beweeg samen als een olifant, met grote stappen, kleine stappen, luide stappen, stille stappen, snel, traag, … verzin samen nog meer variaties!
Speel olifantentikkertje! De tikker is een olifant die zijn neus vasthoudt met zijn linkerhand en zijn rechterarm door de opening steekt en zo een slurf maakt. Moe van het spelen? Ga dan lekker gezellig samen uitrusten in het olifantennest: leg wat kussens en dekens op de grond en ga zo liggen dat je kindje tegen je aan kan liggen als een lepel in een kommetje.