Tip Cover van Op de markt: mijn eerste zoekboek met draaiwieltjes
Auteur
Ingela P. Arrhenius
Uitgeverij
Oogappel

Op de markt: mijn eerste zoekboek met draaiwieltjes

Er valt heel wat te beleven op de markt! En al helemaal in dit zoek- en ontdekboek, met wieltjes om aan te draaien voor wie zoekt en vindt… Een wortel bij de groentenboer, worst of kaas bij de kruidenier, een taartje bij de bakker, garnaal en makreel bij de visboer en een cactus bij de bloemenverkoper!  

Speel- en voorleestips

Laat je kind dit boek op eigen tempo doorbladeren en ontdekken. Kijk mee, benoem en vertel. In het boek zijn ook spelsuggesties opgenomen: door aan het wieltje te draaien krijg je ofwel een voorwerp dat je moet zoeken, ofwel een kleur. Het wordt extra uitdagend als je het voorwerp in die kleur gaat zoeken.  
Ken je al het lekkers dat in dit boek staat afgebeeld? Ga samen naar de markt! Laat je kind met alle zintuigen op ontdekking gaan: Ruik het vers gebakken brood, het viskraam, de gebraden kip, … Hoe voelt een ananas? Hoe zwaar is een bol kaas? Hoe smaakt een garnaal? Welke bloemen ruiken het lekkerst? 
Heb je verse groenten en fruit gekocht op de markt? Laat je peuter dan helpen met het versnijden! Maak samen een heerlijke fruitsla of een verse groentesoep. 
 
Handje plak 
Speel ook dit oude handjeklap-spelletje: 
Handje plak, 
Ga naar de markt, 
Koop een koe, 
Een stukje van de lever toe; 
Een stukje van de longen 
Voor een zieke jongen; 
Een stukje van de pens 
Voor een zieke mens; 
Een stukje van de lever 
Voor de zieke wever. 
(klap bij elke zin in de hand van je peuter en na de laatste zin ga je kriebelen.)