Tip Cover van 's Nachts, als jij slaapt wordt er hard gewerkt
Auteur
Peter Arrhenius
Illustrator
Ingela P. Arrhenius
Uitgeverij
Gottmer

's Nachts, als jij slaapt wordt er hard gewerkt

In dit stevige kartonboek belicht elke dubbele pagina een ander tafereel: wat gebeurt er allemaal ’s nachts, als jij slaapt? Er wordt hard gewerkt in de bakkerij en ook op de vissersboot zijn ze druk in de weer! Wist je dat de nachtwacht in het museum elk uur op ronde gaat en de nachttrein zachtjes over de sporen dendert? Ook in het midden van de nacht wordt er aan de patiënten in het ziekenhuis gedacht en de stratenmakers zorgen dat alles weer netjes is wanneer de zon opkomt! 

Speel- en voorleestips

Laat je peuter op eigen tempo kennismaken met dit boek. Er valt heel veel te zien en te bespeuren achter de flapjes! Lees de tekst op rijm voor, maar ga samen nog verder op ontdekking! Speel spelletjes als “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”…. En geef dan een beschrijving van het voorwerp door vorm, kleur of functie te omschrijven.
Bijvoorbeeld: 
Bij de warme bakkers: wat doet de bakker met rode schort? Zij rolt het deeg uit met een deegrol. Wat zit er in die grote zak? Zie je de weegschaal? Wat zou er in de roze doos zitten? Kijk maar onder het flapje! Wat zit er in de oven? Doe jij het flapje open? Hmm, zoveel lekkers! Ik zie …. 1, 2, 3, 4 croissants! Wat ligt er nog in de oven? Zullen wij ook koekjes bakken? Laat je peuter mee wegen, mengen, kneden, vormpjes uitsteken, proeven van het deeg,... 

Bekijk zeker ook samen de laatste pagina! Wie is er net wakker? Wie heeft de hele nacht gewerkt?