Tip Cover van Welkom in de stad!
Auteur
Julie Mercier
Uitgeverij
Oogappel

Welkom in de stad!

Dit groot kartonboek maakt je wegwijs in de stad! Elke bladzijde bevat een ander aspect van de stad: maak kennis met het chaotische verkeer, ga mee winkelen, kuieren door het drukke stadscentrum, breng een bezoekje aan het politiebureau en het ziekenhuis om dan tot rust te komen in het park. Een aanwijsboek met meer dan 50 flapjes voor peuters die houden van details. 

Speel- en voorleestips

Laat je peuter op eigen tempo op ontdekking gaan in dit kartonboek met flapjes. Volg mee wat hij aanwijst en benoemt en maak samen verhalen. Achter elk flapje gebeurt iets anders: de vuilnisbak wordt leeggekieperd in de vuilniswagen, de verkeersagent verplaatst zich, de arbeider met drilboor neemt een lunchpauze, … In elke winkel valt ook van alles te beleven: wie staat er allemaal in de rij in de bakkerij? Wat kan je kopen in de speelgoedwinkel? Wat zou jij willen kopen? Wie springt er in het zwembad? Wat doet de brandweer als er geen brandjes te blussen zijn? Wie picknickt er in het park?
Haal de doos met autootjes boven en beplak de vloer met behangerstape. Maak zo een wegennetwerk waarover je kindje de auto’s kan laten rijden. Bouw huizen met de blokkendoos en plaats deze naast de wegen. Heb je nog een grote kartonnen doos? Snij er ramen en een deurtje in, en maak zo een eigen speelhuisje voor je kindje.

Terwijl de autootjes rondrijden kan je dit liedje van Luk Depondt samen zingen of als versje zeggen:
Wielewielen draaien, draaien in het rond.
Wielewielen rijden, rijden op de grond.
Wielen van mijn fiets. Wielen van mijn kar.
Wielewielen draaien. Wielewielen rijden.
Draaien in het rond en rijden op de grond.