Tip Cover van Wie eet er mee?
Auteur
Daniela Olejnikova
Uitgeverij
Boycott, 2022

Wie eet er mee?

Tom houdt van bananen, Sonia is dol op aardbei en Ravi eet graag appel. Op de linkerpagina wordt er telkens een kind en zijn lievelingsfruit of -groente voorgesteld. Op de rechterpagina staat een groepje dieren afgebeeld dat ook van dat fruit of die groente eet. Maar niet elk dier eet hetzelfde! Wie eet er nog meer aardbei of komkommer? En wie eet iets anders? Een originele invalshoek om jonge kinderen te laten kennismaken met verschillende soorten fruit- en groente én dieren!

Speel- en voorleestips

Laat je kind dit boek op eigen tempo ontdekken. Lees de tekst voor en ga in gesprek: wat eet Tom graag? Lust jij ook bananen? Bekijk de prent ernaast: Welke dieren vinden bananen ook lekker? Welke dieren eten iets anders? Wat eten de kip en de rups? Vind jij sla ook lekker? Doe een doe-alsof-spelletje door te proeven van de banaan van Tom, of een blaadje sla van de rups. Benoem ook alle dieren, beschrijf en vergelijk: de olifant heeft een slurf, de giraf een lange nek, de kip heeft een rode kam op haar kop, …
Heb je speelgoedfruit en -groente? Laat je kindje op zoek gaan naar het fruit en de groente uit het boek: wie eet wat? Leg het juiste stukje fruit of groente bij de juiste persoon. Laat alle fruit en groenten sorteren op kleur, op vorm, op grootte, … Neem een doek of een potje en verstop een stukje fruit of groente onder de doek of in het potje: beschrijf het en laat je kind raden: het is lang, geel, zacht en zoet… Het is een… banaan!
Heb je echt fruit en groente in huis? Maak dan een lekkere fruitsalade of schik het gesneden fruit als een mooie aantrekkelijke bloem op een bord. Maak een krokodil van komkommer, snij de mango tot egel, maak een grappig mannetje van wortel enzovoort. Het oog lust ook wat!