Tip Cover van Zoek je mee op de boerderij?
Auteur
Axel Schefffler
Uitgeverij
Gottmer, 2022

Zoek je mee op de boerderij?

Wat gebeurt er allemaal op de boerderij? ’s Ochtends kraait de haan iedereen wakker. In de wei wordt vrolijk gespeeld. Ook op het erf lopen heel wat dieren rond. Wat eten de dieren en waar slapen ze? Op elke bladzijde wordt een ander aspect van het leven op de boerderij in beeld gebracht, met zoekopdrachten: welk dier is aan het drinken? Zie jij de kraai die een wormpje eet? Waar fladdert de blauwe vlinder?

Speel- en voorleestips

Je krijgt al enkele zoekopdrachten mee, maar je kan er zelf nog heel wat bijverzinnen. Onderaan elke bladzijde staan enkele tekeningen van dieren of voorwerpen die je kan terugvinden in de grote tekening. De kleurrijke tabjes aan elke bladzijde maken nieuwsgierig en kondigen het onderwerp van de bijhorende bladzijde aan. Speel spelletjes als: ik zie, ik zie wat jij niet ziet… en benoem het voorwerp of dier, of maak het een beetje moeilijker door het te omschrijven. Bijvoorbeeld: het is een dier met vier poten, een witte vacht, het huppelt in de wei, het zegt mèh, … , of het is rood, heeft twee kleine en twee grote wielen, de boer rijdt ermee rond als hij op zijn veld werkt, …
Zing liedjes over de boerderij en over de boerderijdieren. Haal de speelgoedboerderijdiertjes uit de kast en speel tafereltjes uit het boek na.
Breng na het samen lezen en ontdekken van dit boek een bezoekje aan een kinderboerderij. Daar kan je peuter alle dieren in het echt ontmoeten en misschien ook aaien of helpen voederen. Een onvergetelijk avontuur!