Dit najaar presenteren we met veel plezier een nieuwe vorming voor bibmedewerkers. Uit onze Boekstart-babbels blijkt dat er nog heel wat bibs aarzelen om voorleesmomenten voor baby's en peuters te organiseren. Ze hebben hierbij ook heel wat vragen: Zullen ouders de weg wel vinden? Hoe pak je dat praktisch aan? Wat als er maar weinig kinderen zijn?

In deze nieuwe vorming van een halve dag willen we deelnemers heel concreet op weg helpen om van zo'n voorleesmomentje een succes te maken. We reiken tips en tricks aan en geven vertrouwen om voor te lezen aan deze bijzondere doelgroep: welke boekjes zijn geschikt voor welke leeftijd? Hoe lees ik interactief voor aan baby's en peuters? 

Praktisch

Boekstart-voorleesmoment
© Michiel Devijver | Iedereen Leest

We geven de vorming op drie dagen en op drie locaties. Zo kan je inschrijven voor een vorming in je buurt en op een moment dat je het beste uitkomt. Deelnemen kost 40 euro en we werken in kleine groepjes dus de plaatsen zijn beperkt. Aarzel dus niet om je in te schrijven!

Dinsdag 12 oktober 2021 met Inge Umans van 9u30 tot 12u30 in de Bib Het Predikheren Mechelen - Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.
Schrijf je hier in

Donderdag 14 oktober 2021 met Mia Kluysse van 9u30 tot 12u30 in de Bib Biekorf Brugge - Kuipersstraat 3, 8000 Brugge.
Schrijf je hier in

Maandag 25 oktober 2021 met Gil Géron van 9u30 tot 12u30 in de Bib Hasselt (vestiging Dussart) - Martelarenlaan 17, 3500 Hasselt.
Schrijf je hier in

We vragen alle deelnemende bibmedewerkers ook om alvast een eerste Boekstart-voorleesmomentje in te plannen tijdens de Voorleesweek (20 tot 28 november). Zo kan je er alvast promotie voor maken!