Tip Cover van Baby ziet kleuren en vormen!
Auteur
Hervé Tullet
Uitgeverij
Oogappel, 2021

Baby ziet kleuren en vormen!

Deze bontgekleurde leporello biedt heel wat vertel- en speelmogelijkheden. Je kan het harmonicaboek helemaal openvouwen en naast het speeldekentje van je baby plaatsen. Zo heeft hij iets leuks en prikkelends om naar te kijken. 

Speel- en voorleestips

Het wordt natuurlijk pas voorlezen als wij er ook taal aan gaan koppelen. Je kan kiekeboe-spelletjes spelen door de verschillende kijkgaatjes. Of je hand of vingers door de gaatjes stoppen om kriebelspelletjes te spelen (met een leuk kriebelversje erbij), je vinger over een van de gekleurde kronkellijnen laten glijden terwijl je geluidjes maakt. Je vingers laten dansen en springen op de verschillende stipjes of cirkels, terwijl je contact maakt met je baby en praat, zingt of geluidjes maakt. Net zolang jullie dit allebei fijn vinden! Je kan ook de vinger van je baby over de lijntjes of stipjes laten glijden, als hij dit leuk zou vinden. En dan zijn er nog de verschillende spiegels, waarin je baby zichzelf, jou of jullie beiden weerspiegeld kan zien…
Het boekje is ook gewoon erg mooi op zich: een kunstwerk van lijnen, ovalen en cirkels in blauw, geel, rood en wit. De typische kleuren uit het palet van Tullet.

Breng zeker eens een bezoekje aan de website van deze Franse kunstenaar.

Andere boeken van Hervé Tullet:
- Baby ziet bloemen
- Speel je mee?
- Oh!: Een boek vol geluid