Tip Cover van Bora  - in de dierentuin
Auteur
Deborah van de Leijgraaf
Uitgeverij
Ploegsma, 2020

Bora - in de dierentuin

Dit zachte, katoenen knuffelboekje bestaat uit acht pagina’s waarop dieren in zwart/wit zijn afgebeeld. Er zijn drie kleurrijke lusjes aan bevestigd waar je baby zijn vingers kan insteken, aan kan sabbelen of mee kan spelen.

Speel- en voorleestips

Baby’s houden van zwart/wit contrasten. Wanneer je baby het boekje nog niet zelf kan vasthouden, doe jij dit: neem je baby op schoot en houd het boekje op ongeveer 30 cm afstand, zodat hij goed kan kijken. Benoem waar je baby naar kijkt en vertel, maak geluiden, zing en speel! Wanneer je baby het boekje zelf kan vasthouden laat je hem naar hartenlust experimenteren met al zijn zintuigen: moedig je baby aan het boekje vast te pakken, er aan te voelen, er mee te friemelen en frutselen, het in de mond te steken en aan de lusjes te voelen. Benoem wat je je baby ziet doen en vertel wat er te zien is!
Verzin liedjes, versjes en bewegingsspelletjes die aansluiten bij de dieren.

Het aapje heeft heel veel plezier
hij kietelt je daar, hij kietelt je hier
hij klimt en zwiert en zwaait
hij kietelt je en aait…

Neem je baby in je armen en wieg hem heen en weer terwijl je hem kietelt en kriebelt. Benoem de plekjes waar je je baby aanraakt.

Zing het liedje van de olifant. Maak een slurf van je armen en raak je baby op verschillende plekjes aan terwijl je het liedje zingt.

Olifantje in het bos
Laat je mama toch niet los
Anders raak je de weg nog kwijt
En dan heb je straks nog spijt
Olifantje in het bos
Laat je mama toch niet los