Corona schudt onze wereld door mekaar, brengt veel onzekerheid en maakt plannen moeilijk. Maar corona doet ons onszelf ook heruitvinden en brengt nieuwe ideeën. Ook bij Boekstart-bibs. Sommige bibs gingen werkelijk tot aan de voordeur van jonge ouders om hun Boekstart-pakket te bezorgen. Heerlijk. 

De Boekstart-dag viel in het water en de verdeling van de pakketten kwam in het gedrang. In onze vorige nieuwsbrief vroegen we hoe Boekstart-bibliotheken daarmee omgaan. Denken jullie na over creatieve manieren om Boekstart toch in de kijker te zetten? Nodigen jullie jonge ouders deze zomer speciaal uit in de bib voor een rondleiding door het aanbod van de allerjongsten? Of is er misschien een zomerse babyborrel met social distance?

Sommige bibliotheken stuurden ons hun actie door. We lichten twee mooie voorbeelden uit. Heeft jouw bib ook een fijne actie uitgewerkt? Laat het ons weten! 

Babypakketten tot aan de voordeur in Dendermonde

Dendermonde pakket

Aangezien de consulten van Kind & Gezin een hele tijd niet door konden gaan, bedacht de bibliotheek van Dendermonde een manier om baby's van 6 maanden toch hun, al dan niet eerste, knisperboekje te bezorgen. Ze namen volledig het heft in eigen handen.
Een bakfiets werd een Boekstart-mobiel en jonge ouders werden aan de voordeur verrast door een medewerker van de bibliotheek met een Boekstart-babypakket.

Dendermonde bakfiets

Niet thuis? Dan konden ze hun Boekstart-pakket in de brievenbus vinden. Een fijne afwisseling voor de bibmedewerkers en veel dankbaarheid bij de jonge gezinnen. Een topactie als je het aan ons vraagt!

Boekstart-boekjes in de zwerfbibs in Asse

In de bibliotheek van Asse lieten ze Boekstart een week lang een hoofdrol spelen in de zwerfbibs. 

asse zwerfbibs

Elke dag werden er twee exemplaren van het peuterboek 'Volg de lijn' van Britta Teckentrup in twee zwerfbibs verstopt.
Wie zo'n boekje vond, mocht het houden!
Dagelijks om 15u verscheen er een foto op Facebook van de verstopte boekjes en ging de zoekactie van start. 

Een fijne manier om het aanbod voor de allerjongsten nog eens onder de aandacht te brengen bij jonge ouders en een brede doelgroep te bereiken.