In de Boekstart-dag inspiratiegids vind je allerlei organisaties en theatergezelschappen die je kan boeken voor de Boekstart-dag. Babymassage, theater, muziek, voorleessessies of poppenkast, er is voor ieder wat wils!
Heel wat organisaties bieden nog steeds kleinschalige dingen aan om fysiek te laten doorgaan. Maar er zijn ook een aantal organisaties die intussen een prachtig digitaal alternatief voorzien.
We hebben ze getest met een proefpubliek én goedgekeurd en lijsten ze graag voor jullie op.

Arto Verteltheater – Lieve De Meyer

Op Stap van Lieve De Meyer is een fysieke voorstelling, die ook digitaal uitgewerkt werd. Er zijn verschillende opties:

  • De online voorstelling 'Op Stap' met 2 gratis boekjes met CD

OP STAP  is een bijzondere voorstelling voor de allerkleinsten, voor kinderen vanaf zes maanden. In het wit-rode decor is het heerlijk om met de peuters taal en muziek te ontdekken. Ze genieten voluit van de aanstekelijke liedjes en kunnen hier en daar mee zingen en dansen. Ze worden ook betoverd door het koffertje dat meer is dan het eerst lijkt. En wat zit er verstopt in de rode dozen met witte stippen? Een muzikaal avontuur dat lang nazindert.

Prijs: 350€ voor de link die geldig is tussen 14 tot 24 mei 2021.
Inbegrepen: 2 gratis boekjes OP STAP

Bekijk hier de trailer van de voorstelling.

  • Het webinar 'Op Stap': ‘Zingezong en peuterrijmpjes: hoe zingen en vertellen voor de allerkleinsten’

Een interactieve vorming rond het boekje OP STAP met liedjes en teksten voor baby’s en peuters. In een 1,5 uur durend webinar neemt Lieve de (groot)ouders of begeleiders van kinderen mee op stap. Waarom is zingen en vertellen zo belangrijk op zo’n jonge leeftijd en hoe doe je dat? Het boekje OP STAP wordt gebruikt als basis, maar het webinar gaat veel ruimer.

Prijs: 250 €
Inbegrepen: 1 gratis boekje OP STAP

  • Het 'Op Stap-koffertje'
Op Stap-koffertje
Het Op Stap-koffertje

Het OP STAP-KOFFERTJE maakt het actief gebruiken van het boekje OP STAP makkelijker. Het bevat het boekje, jongleerdoekjes, een roos, rode handschoenen, kleine laarsjes, bellenblaas en een ballon. Zo kunnen de kinderen steeds opnieuw de liedjes zingen en beleven.

Via een QR-code kan je een korte handleiding raadplegen.

Prijs: 60 € per koffertje

Inbegrepen: Digitale uitleg wat je met het boekje en de materialen kan doen.

Het liedjesboek van OP STAP met CD is ook apart verkrijgbaar aan 20 euro per stuk.

Meer info en boekingen: http://www.arto-co.be/

Klankennest

Klankennest maakt met Numi Numi een mooie online slaapconcert als alternatief voor hun live voorstellingen. 

Baju Baju

Het publiek koopt een virtueel ticket en krijgt dan de link doorgestuurd. 

Prijs: 700 euro
Inbegrepen: De link wordt onbeperkt ter beschikking gesteld.

Info en boekingen: Huis Alma 
Bekijk hier ook de trailer.

Een digitale lezing van Liesbet Slegers

Kareltje en Kaatje
Kareltje en Kaatje - Liesbet Slegers

Liesbet brengt haar gekende lezingen naar het scherm! Aan de hand van een boek of kamishibaiplaten brengt ze Karel of Kaatje tot leven. Ze tekent erbij op grote vellen papier. Interactie staat nog steeds voorop!
Kinderen gaan als het ware op bezoek in het atelier van de illustrator.
De sessie kan aangevuld worden met digitale werkblaadjes die je terugvindt op de website van Liesbet Slegers. 

Prijs: Eén sessie: 210 euro (Vanaf 2 sessies - 180 euro per sessie)
Praktisch: De sessie verloopt via Microsoft Teams. Het geluid en beeld van de kinderen mag aan staan, zodat communicatie en reactie mogelijk is. 

Info en boekingen: https://www.liesbetslegers.be/lezingen-en-workshops/

 

Ik heb samen met de kleuters genoten van de inkijk in het atelier van Liesbet. Het verhaaltje met grote prenten en de tekening op groot papier hebben de kleuters merkbaar deugd gedaan. Dit was duidelijk merkbaar nadien. Ik kreeg heel veel vragen van de kleuters over Karel en Kaatje en de schrijfster/tekenaar hiervan.

hEAR DROPS - Musica

Musica heeft niet echt digitale voorstellingen, maar maakte wel de hEAR DROPS, die mooi zijn om te delen.  Het zijn korte geanimeerde beeldverhalen waarin op een sensitieve manier klank verkend wordt.  Ouders kunnen het filmpje samen bekijken met kinderen en nadien experimenteren met wat ze zagen.

De filmpjes zijn gericht op het luisteren, experimenteren, ontdekken en samen plezier maken. Er komt elke maand een nieuw filmpje bij.

Gezinsbond

Workshop 'Baby's en boekjes'

workshop baby's en boekjes

Tijdens deze workshop zoek je met je baby een comfortabel plekje. We hebben een goedgevulde boekenkoffer mee. Je krijgt heel wat tips om ook thuis met je baby of peuter met boekjes bezig te zijn. In een onlinesessie probeert de begeleider interactie te krijgen met de baby's en volwassenen achter het scherm door zelf een verhaaltje te vertellen en enkele vragen te stellen. Je krijgt een idee van welke boekjes passen bij de leeftijd van je kindje.  Daarna gaan de ouders en/of grootouders zelf aan de slag in een breakout room en komt de begeleider virtueel even langs om iedereen nog meer tips te geven! Daarna komt iedereen terug samen en kunnen er nog vragen gesteld worden. Een workshop voor (groot)ouders samen met een baby van 0 - 18 maanden. 


Prijs: 25 euro (kan enkel in samenwerking met een lokale afdeling van de Gezinsbond)
Praktisch:
Deze workshop wordt zowel online als fysiek aangeboden in kleine groepjes.
Online maximum 4 kindjes - fysiek maximum 5 kindjes.
De online workshop duurt 30 minuten.

Workshop 'Peuters en boekjes'

Gezinsbond

Voorlezen is een intieme gebeurtenis. Je kind op schoot, dicht bij elkaar. Samen in het moment, het boek, het verhaal, de emotie. Boeken vormen een krachtig medium om een rijke taal bij jonge kinderen aan te brengen. Ze pikken er veel nieuwe woordenschat uit op. Maar in boekjes schuilt ook een heel diverse wereld die je samen met je peuter speels verkent.
In deze workshop ontdek je deze rijkdom samen met je kind. Je leert welke boekjes geschikt zijn en hoe je eruit kan kiezen en voorlezen. In een onlinesessie probeert de begeleider interactie te krijgen met de baby's en volwassenen achter het scherm door zelf een verhaaltje te vertellen en enkele vragen te stellen. Je krijgt een idee van welke boekjes passen bij de leeftijd van je kindje.  Daarna gaan de ouders en/of grootouders zelf aan de slag in een breakoutroom en komt de begeleider virtueel even langs om iedereen nog meer tips te geven! Daarna komt iedereen terug samen en kunnen er nog vragen gesteld worden. Voor peuters van 18 maanden tot 2,5 jaar.
Prijs: 25 euro (kan enkel in samenwerking met een lokale afdeling van de Gezinsbond)
Praktisch:
Deze workshop wordt zowel online als fysiek aangeboden in kleine groepjes.
Online maximum 4 kindjes - fysiek maximum 5 kindjes.
De online workshop duurt 30 minuten.