Tip Cover van Dikkie Dik gaat in bad
Auteur
Jet Boeke
Uitgeverij
Gottmer, 2009 (heruitgave)

Dikkie Dik gaat in bad

Dikkie Dik gaat buiten in de regen spelen. Hij springt in de plassen, rolt door de modder en is helemaal vies. Wat heerlijk om dan een bad te nemen! Een badboekje met kort verhaaltje op rijm en twee badspeeltjes erbij.

Speel- en voorleestips

Laat je kind dit boek op eigen tempo ontdekken, met al zijn zintuigen! Observeer goed waar hij naar kijkt en ga dat benoemen. Het boek bevat ook een kort verhaal op rijm. Leuk om dit helemaal voor te lezen! Het boekje en de speeltjes kunnen ook mee in bad. Speel mee en vertel wat je doet.

Dikkie Dik gaat buiten spelen in de regen. Zing: Tikke takke regen / Tik tak op het dak / Tikke takke regen / Op de wegen / Plens, plens, plas plas plas / Druppeltjes op mijn regenjas! En maak tikkende bewegingen met je vingers: op de buik van je kind, op zijn benen, hoofd, …

Je kan ook een badje met water vullen waarin jullie samen met Dikkie Dik en de badeend spelen. Wie gaat er nog mee in bad? Zijn er nog diertjes met modderpoten? Een vuile snoet? Ga zo alle speelgoeddiertjes samen wassen! Vertel wat je doet en hoe je dat doet.
Zijn alle diertjes proper gewassen? Misschien zijn ze wel heel moe! Neem een doek of dekentje en leg de dieren daaronder te slapen. Zeg dit rijmpje en speel een kietelspelletje:
Dikkie Dik is moe. Hij is nu aan slapen toe. Ik leg hem zachtjes neer. Ik aai hem nog een keer. En nog een keer… en kietel hem weer wakker!
Speel een kiekeboe-spelletje met het dekentje. Waar is Dikkie Dik? Kiekeboe! Waar zijn de andere dieren? Kiekeboe!