Tip Cover van In het bos daar staat een huisje
Auteur
Xavier Deneux
Uitgeverij
Oogappel, 2021

In het bos daar staat een huisje

Wellicht kan je dit bekende kinderliedje nog helemaal uit het hoofd meezingen. Deze klassieker werd en wordt vaak gezongen, met leuke handgebaren erbij die het liedje uitbeelden. Xavier Deneux maakte er prenten bij. Geheel in zijn herkenbare stijl: een stevig kartonboekje met afgeronde hoeken, in felle kleuren, met duidelijke figuurtjes en met reliëf.

Speel- en voorleestips

Ken je de tekst toch niet meer helemaal uit je hoofd, dan kan je hem hier lezen en meezingen (al wijkt de tekst lichtjes af van het origineel: er wordt niet op de deur geklopt maar zachtjes aangeklopt). Of je leest het liedje gewoon voor. Ondertussen kan je peuter niet alleen kijken naar de prikkelende tekeningen, maar er ook aan voelen. Door de reliëfprenten waarbij een element in reliëf links telkens als een puzzelstukje in een uitsparing rechts past, kan je ook voelen wat er gebeurt.
Samen zingen met je kind is gezellig, ontspannend en het werkt heel verbindend. Bovendien is samen zingen goed voor de taalontwikkeling van je kind. Omdat jonge kinderen van herhaling houden (nog een keer!) en je dit boekje en liedje dus keer op keer kunt herhalen gaan ze na een poosje vanzelf meezingen. Wanneer je ook nog bewegingen en gebaren maakt tijdens het zingen, stimuleer je ook de motorische ontwikkeling.

Nog boekjes van deze Franse prentenboekenmaker:
Mijn eerste voelboek
Van vis en peer
Van rood naar geel
Van cirkel naar vierkant
Een boek vol puntjes
ABC