Tip Cover van Het nog grotere Fiep kijkboek
Auteur
Fiep Westendorp
Uitgeverij
Volt, 2020

Het nog grotere Fiep kijkboek

In dit dikke kartonboek maak je kennis met de wereld van Fiep Westendorp. Elke dubbele bladzijde snijdt een ander thema aan: van de straat tot de tuin, van huisdieren, spelletjes en beroepen tot tellen, kleuren en het alfabet.

Speel- en voorleestips

Laat je kind op eigen tempo dit boek verkennen: op elke bladzijde valt veel te ontdekken, aanwijzen en benoemen! Observeer goed waar je kind naar kijkt en ga dat benoemen. Zoom mee in op de details. Vertel verhalen, zing liedjes en geniet samen…
Enkele speeltips:
In de dierentuin zijn veel dieren en bezoekers. Bouw een dierentuin na met de blokkendoos en de speelgoeddieren. Wandel met enkele poppetjes door je dierentuin en vertel wat er te zien is en wat de dieren doen. Maak samen dierengeluiden en doe hun bewegingen ook na.
In het circus doen twee olifanten kunstjes. Bouw je dierentuin om tot circus en laat alle dieren gekke kunstjes doen. Hoe hoog kan je de dieren stapelen? Kunnen de olifant en de beer samen voetballen? Welke kunstjes kunnen jullie samen doen? Kruip door een hoepel, spring over een touw, laat je kindje vliegen in de lucht, …
Twee kinderen hebben een gezellig kampje gebouwd in de tuin. Dat kunnen jullie ook! Met doeken en stokken kan je binnen of buiten een gezellig kampje bouwen. En daar samen koekjes eten.
Enkele kinderen hebben zelf muziekinstrumenten gemaakt! Maak zelf een trommel of een tamboerijn.
Ga ook samen op ontdekking in het bos en verzamel blaadjes, takjes en mos om een gezellig boshoekje te maken in de speelhoek.
Laat je verder inspireren door de vele tekeningen in dit boek!