Tip Cover van Hoi, wat zeg jij?
Uitgeverij
Imagebooks, 2018

Hoi, wat zeg jij?

Een zacht knuffel- en knisperboekje boordevol dieren! Een vrolijk eendje trekt op onderzoek uit en vraagt aan de dieren die hij tegenkomt wat ze zeggen.

Speel- en voorleestips

Een boekje vol dieren nodigt vanzelf uit om allerlei dierengeluiden na te bootsen!
De eend zegt kwaak, het varken zegt knor, het paard hihi, het schaap zegt beh en de koe boe! Terwijl je kindje het boekje met al zijn zintuigen verkent, kan jij de geluiden van de dieren maken.

En zingen! Het vrolijke stapelliedje ‘Old MacDonald had a farm, E-I-E-I-O!’ laat zich makkelijk vertalen en aanpassen. Begin het liedje met de naam van je kindje, en zing dan alle dieren met hun geluiden er achteraan.

Maak bij de geluiden contact met je kindje door het aan te raken. Bij kwek kwek worden je handen de snavel van de eend die zachtjes in het buikje van je kindje bijt. Bij knor knor kan je neuzekeneuzeke doen. Bij het paard kan je ritmisch je vingers over de benen en armen van je kindje laten galopperen. Bij het schaap kan je door de haren van je kindje kroelen en bij de koe kan je de voetjes van je kindje in je handen nemen en aan de tenen kriebelen.

Heb je ook dierenknuffels? Speel een kiekeboe-spelletje met de knuffels. Verstop ze onder een doek en tover er telkens een andere tevoorschijn, met bijhorend geluid. Spannend!