Tip Cover van Mijn eerste koffertje
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Uitgeverij
Lannoo, 2019

Mijn eerste koffertje

Een boek dat er uit ziet als een echt koffertje! In het koffertje zitten spullen die je mee kan nemen. Op reis, uit logeren, naar de opvang, waar je maar wil!

Speel- en voorleestips

Dit boek is qua vormgeving erg aantrekkelijk! Het nodigt uit om mee te spelen en om op ontdekking te gaan. Van wie is deze koffer en wat zit er in? Doe het koffertje open en ontdek wat er allemaal in zit. Benoem de voorwerpen en ga er mee spelen: er is een hap uit de koek! Wil jij ook een hapje? Doe een doe-alsof spelletje en proef van de koek, de banaan, de boterham. Heb jij ook zo’n mooie laarzen? Waarmee kan je spelen in de zandbak? Op het strand? Waar is jouw slaapknuffel? Zag je het lieveheersbeestje op elke tekening?

Wat stop jij in jouw koffertje? Neem een reiskoffertje of rugzak en ga deze vullen, samen met je peuter! Wat neem je mee naar oma? Naar school? Naar het zwembad? Benoem alle voorwerpen en stop ze in de koffer. Koffertje dicht. Kan je nog opsommen wat er in de koffer zit? Terwijl je de koffer inpakt, kan je dit gedichtje opzeggen (en aanpassen).

Ik ga naar oma, ga je mee?
Ik vul dit koffertje voor ons twee!
Een boek, een knuffel en een sok,
een lange broek, een korte rok.
Een doos vol koek? Die gaat niet mee.
Die bakt oma bij de thee!