Tip Cover van Mijn kijk-en speelboekje: Dieren
Auteur
Nathalie Choux
Uitgeverij
Clavis, 2021

Mijn kijk-en speelboekje: Dieren

Maak kennis met dieren thuis, op de boerderij, in het bos, in de savanne, in de jungle en in de zee. Alle dieren staan afgebeeld met hun naam eronder. Op elke bladzijde is er één dier met een kleintje. Maar waar is het kleintje? Met een draaischijfje kan je het juiste kleintje bij zijn mama of papa brengen.

Speel- en voorleestips

Ga samen met je peuter op ontdekking in het boek: kijk en benoem alle dieren, vertel waar ze leven, beschrijf hoe ze eruit zien, maak samen dierengeluiden en doe hun bewegingen na.  Misschien heb je ook vingerpopjes van dieren of dierenknuffels in huis? Zing dierenliedjes met de poppen, laat ze dansen en kriebel je peuter ermee. Neem een doek en speel kiekeboe- en verstopspelletjes met de dieren.
De grote beer zoekt het berenwelpje. Maak hier een ouder-kind yoga oefening van.
Neem een dekentje en leg het in de woonkamer. Wandel daar met je peuter naartoe, als een beer: ga op je handen en voeten staan en strek je armen en benen. Wandel vooruit terwijl je je arm en been van dezelfde kant telkens tegelijk naar voren zet. Wandel ook eens achteruit of maak een rondje. Aan je plekje aangekomen, snuffel je samen maar eens rond en maak je er een gezellig nest van. De kleine beer wordt moe. De ouder gaat op handen en knieën zitten en wordt een grot of hol. Het kind is een beer dat in zijn grot/hol kruipt. De ouder maakt de grot knus en gezellig door dicht bij het kind te hangen/kruipen. Het beertje valt in slaap en snurkt…