Tip Cover van MMMONSTERS!
Auteur
Tobias Krejtschi
Uitgeverij
De Vier Windstreken, 2017

MMMONSTERS!

Een kartonboekje vol monsters die altijd honger hebben! Maar de monsters lusten niet alles. Zo lust het vierkantmonster bijvoorbeeld enkel de vierkante dingen op zijn bord ... Met dit boekje maken peuters speels kennis met verschillende vormen. Wat het monster eet kan je zien onder het flapje, dat peutervingers makkelijk kunnen optillen.

Speel- en voorleestips

‘En jij, wat eet jij graag?’ Kijk samen wat voor lekkers er allemaal op de bordjes ligt en speel een doe-alsof-spelletje. Doe alsof je proeft van de koek of de aardbei en laat het kindje net hetzelfde doen. Verwoord daarbij wat je doet en wat het kind doet.

‘Nog honger?’ De monsters hebben nog steeds honger. Neem de blokkendoos erbij en zoek voor elk monster nog een lekker hapje uit: welke blokjes zal het driehoekmonster eten? Heb je geen geschikte blokken in de blokkendoos? Laat het kindje dan op zoek gaan in de speelruimte: een vierkant kartonboekje voor het vierkantmonster, een bal voor het cirkelmonster … Benoem zo alle vormen die er in de ruimte te zien zijn.