Tip Cover van Tegenstellingen
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Uitgeverij
De Fontein, 2020

Tegenstellingen

Een boek vol tegenstellingen met figuren, fragmenten en personages uit de boeken van Roald Dahl. Een prettige kennismaking met de wereld van Roald Dahl maar vooral ook met verschillende tegenstellingen, grappig in beeld gebracht.

Speel- en voorleestips

Elke bladzijde nodigt uit om bij te vertellen! Soms zijn er flapjes die je naar beneden of opzij moet klappen om de tegenstelling in beeld te brengen. Zo schrikt er een grote olifant op door een kleine muis die achter de struik zit verstopt, ziet een krokodil er ’s nachts heel anders uit dan overdag of kijk je best uit waar je neerhurkt… De oudere meelezer zal het fijn vinden om de verschillende personages aan de verhalen van Roald Dahl te linken.
Zing bij de olifant: Jongens, meisjes aan de kant / Want daar komt een grote olifant / Dikke poten, grote oren / En een lange slurf van voren / Jongens, meisjes aan de kant / Want daar komt een olifant…
Stamp samen rond als een dikke olifant, maak van je arm een slurf en ga elkaar kietelen. Kan je ook trompetteren als een olifant?
Zing bij de muis: Jongens, meisjes ga naar huis / Want daar komt een kleine muis / Korte poten, kleine oren / En een spitse snuit van voren / Jongens, meisjes ga naar huis / Want daar komt een kleine muis…
Trippel samen rond op de tippen van je tenen en ga je verstoppen!
Er past een grote vis in de snavel van de pelikaan! Speel met de tegenstelling leeg – vol door een emmer vol zand te scheppen. De emmer is leeg en licht, vol en zwaar… Geen emmer en zand in de buurt? Vul een doos met blokken of ander speelgoed.
Spring op als de kikker, hurk neer als het meisje (maar pas op dat er geen stekelvarken in de buurt rondloopt…). Speel en beleef alle tegenstellingen uit het boek.