Met één been in een voorzichtig nieuw normaal en één been in de corona-realiteit, werd de Boekstart-dag van zaterdag 22 mei nog niet het grote voorleesfeest voor baby's en peuters dat we in gedachten hadden. Toch hebben heel wat bibs enorm hun best gedaan om Boekstart extra in de kijker te zetten en ouders met baby's en peuters warm welkom te heten in de bib. Een terugblik!

Het was hier en daar wat improviseren om van de Boekstart-dag van 2021 iets speciaals en toch gezelligs te maken. En improviseren, dat is wat vele bibs en organisaties ook deden! Zoveel creativiteit en motivatie, mooi om te zien.

We zagen Boekstart-weken en zelfs maanden om publiek te spreiden. We zagen zoektochten, buggytours en Boekstart-markten veilig buiten (zelfs in de regen) en tipi's in het gras. In gemeentes waar de veiligheidsvoorschriften weinig ruimte gaven, zagen we toch veel uitgebreide thematafels voor de allerjongsten om Boekstart een ereplaats te geven in de bibliotheek.

Een aantal organisaties zorgden ook voor een digitaal aanbod, zoals de voorstelling 'Op Stap' van Arto verteltheater, die we hier en daar zagen terugkomen. 

We zagen vooral veel plaatjes van baby's en peuters die met hun ouders de bib én voorleesplezier ontdekten!

Boekstart-dag 2021 ging niet onopgemerkt voorbij, en dat is exact wat we hoopten!

Dankjewel aan alle bibliotheken die extra hun best deden om er een Boekstart-feest van te maken.

Op naar een écht groot feest in 2022!