Tip Cover van Tik Tak - Mijn knisperboekje
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij 2021

Tik Tak - Mijn knisperboekje

Dit heerlijk zachte knisperboekje zal ongetwijfeld de aandacht van je baby trekken! De heldere tekeningen staan steeds afgebeeld op een felle, prikkelend gekleurde achtergrond. Een trommel en een gitaar, een auto en een boot, een ijsje en een stukje watermeloen, de maan en natuurlijk het vertrouwde tik-tak-huisje bieden voldoende vertelstof om dit boekje samen te gaan beleven.

Speel- en voorleestips

Moedig je baby aan om dit boekje met al zijn zintuigen te gaan verkennen. Benoem wat je baby doet, wat hij ziet en hoort. Maak geluiden, vertel en zing bij de tekeningen en bouw zo speels en ongedwongen aan de woordenschat van je kind. Speel spelletjes als:

De maan is rond, de maan is rond. Ze heeft twee ogen, een neus en een lachende mond!
Terwijl je dit versje opzegt, teken je met je vinger een cirkel op de buik van je kind (de maan is rond), teken twee stipjes en een streepje (twee ogen, een neus) en een grote, lachende mond. Geef dan een dikke zoen op de buik van je baby en maak eventueel prrrt- geluidjes. Herhaal dit versje, net zolang je baby (en jij) dit leuk vindt.

Maak zachte trommelbewegingen met je vingers (op het boekje, op je baby) terwijl je ritmisch trommelgeluiden maakt, zoals: Rombombom. Rommeldebommeldebom. Rommeldebommeldebommeldebom. Rombombom.