Tip Cover van Boerderijdieren
Auteur
Ingela P Arrenius
Uitgeverij
Gottmer, 2020

Boerderijdieren

Een mooi vormgegeven en aantrekkelijk aanwijsboek vol boerderijdieren. Niet enkel de koe, het varken en de ezel staan te pronken in dit boek, ook de vos en de rups kregen een eigen bladzijde!

Speel- en voorleestips

Laat je kind op eigen tempo doorheen dit boek bladeren. Kijk samen met je kind en benoem de dieren waar hij naar wijst of kijkt. Benoem niet enkel het dier, maar vertel wat je allemaal kan zien aan het dier: de eend heeft een gele snavel, de kat heeft een mooie, lange krulstaart, de koe heeft bruine vlekken, de haan een grote rode kam, …
Wijs de dingen die je benoemt of beschrijft ook aan, ga over de krulstaart van de kat met je vinger, tik de vlekken van de koe aan, …
Maak ook de geluiden die deze dieren maken!

En zing liedjes:

Boer wat zeg je van mijn kippen, boer wat zeg je van mijn haan…
Hop, hop, hop, paardje in galop, over hek en sloten henen, maar voorzichtig, breek geen benen, hop, hop, hop, hop, hop, paardje in galop!
Schaapje, schaapje, heb je witte wol? …


Kan je springen als een kikker, waggelen als een eend, huppelen als een konijn, galopperen als een paard, door de modder rollen als een varken of graantjes pikken als een kip? Beweeg samen met je kind.

Heb je een speelgoedboerderij met diertjes? Zoek de diertjes uit het boek en speel samen.

Doe enkele boerderijdiertjes in een stoffen zak en vraag je peuter om de koe te zoeken. Kan je peuter al voelend de koe in de zak herkennen?

Heb je veertjes, een plukje wol, een stukje pels, …? Teken enkele dieren uit het boek na en geef ze samen met je kind hun juiste vacht! Kleef de veertjes op de kip, het plukje wol op het schaap, de pels op het konijn en ga zo maar door!