Tip Cover van De winkelstraat
Auteur
Ingela P. Arrhenius & Jonathan Emmett
Uitgeverij
Gottmer, 2018

De winkelstraat

In dit boek met flapjes ontvouwt zich, zoals een accordeon, een hele lange winkelstraat van maar liefst 13 winkels. Op de achterzijde ontvouwt zich een rustige woonwijk, met een park om door te wandelen en veel ruimte om te spelen! Je kan het boek doorbladeren als een boek, en onder de flapjes kijken wat er binnen gebeurt: Olivia koopt een lekker croissantje bij bakkerij Bert, Ali en Frank zitten wat te dollen in Wanda’s wasserette en boven de stofzuigerwinkel van meneer Proper krijgt Bob een glaasje limonade… Of je kan het boek ook helemaal openvouwen en neerzetten als een speelboek.

Speel- en voorleestips

Achter elk flapje ontspint zich een ander tafereel. Ook boven de winkels gebeurt er van alles! Vertel en benoem, terwijl je peuter de flapjes opent.
Bakkerij Bert: masseer je peuter alsof je deeg kneedt voor brood: benoem telkens het lichaamsdeel dat je kneedt: kneden, kneden, lekkere billetjes kneden! Of: kneden, kneden, lekkere wangetjes kneden! Zing het liedje uit Koekeloere:

De bakker, de bakker,
mengt water en meel.
En ook nog wat gist,
maar vooral niet te veel.
En dan wordt het deeg,
het wordt tien keer zo groot.
Het gaat in de oven,
en dan is het brood.

In Bens krantenkiosk koopt Hugo elke dag zijn krant. En met die krant kunnen jullie bootjes vouwen, of een hoedje van papier! Zing tijdens het vouwen het liedje:
Eén, twee, drie, vier; hoedje van, hoedje van… Eén, twee, drie, vier; hoedje van papier!
Boven Bens krantenkiosk bouwen Billy en Bo een toren. Dat kunnen jullie ook! Bouw samen met je peuter een hoge toren.
In de hobbywinkel maakt Barbara een mooi portret van Thomas. Maak op de spiegel een portret met vingerverf! Kijk in de spiegel en ga met een vinger vol verf langs de contouren van je gezicht. Vergeet je ogen, neus en mond niet!
Klaar met winkelen? Draai het boek om. Tijd voor iets anders! Spelen in de speeltuin, op de wip of de schommel. Met de step of het springtouw? Potje voetbal of een boekje lezen op de bank? Vertel en benoem alles wat je ziet.