Tip Cover van Feest voor Ilyas
Auteur
Khadija Timouzar
Illustrator
Mijke Coebergh
Uitgeverij
Studio Sesam, 2017

Feest voor Ilyas

Ilyas wordt twee jaar, dus bakt papa een taart. Papa en Ilyas versieren de taart terwijl mama en broer Selim de slingers ophangen. Oma en opa komen, tante Naima en buurmeisje Sofie zijn er ook. Het feest kan beginnen! Maar waar is de taart? Een kleurrijk boek waarmee je kan tellen en woorden in andere talen kan ontdekken.

Speel- en voorleestips

Als iemand jarig is, dan zingen we! Papa zingt ‘Sana hilwa ya Ilyas’. Ken je ook een verjaardagsliedje in een andere taal? Op YouTube vind je verschillende versies van ‘Happy birthday’: in het Chinees, Amhaars, Frans, Spaans, Turks … Luister samen naar de verschillende versies. Op deze website vind je nog meer liedjes en gedichten in andere talen.

Ilyas wordt twee jaar, dus hij zet twee kaarsjes op de taart. Tel samen de kaarsjes, de aardbeien, de ballonnen … in het boek. Hou het speels en luchtig, want jonge kinderen moeten helemaal nog niet kunnen tellen. Wijs samen aan en benoem. Kan je ook tellen in een andere taal? In het boek staan achterin nog een aantal woorden en zinnen in zes verschillende talen.

Speel ook een doe-alsof-spelletje met de afbeeldingen in het boek. Proef samen van de taart, de aardbeien of de appels die tante Naima meebrengt. Drink ook een glaasje limonade en lik je vingers af, die net als die van Ilyas, vol slagroom hangen.