Tip Cover van Fin & Snip spelen met de bal
Auteur
Elly van der Linden & Greet Bosschaert
Uitgeverij
De Eenhoorn, 2019

Fin & Snip spelen met de bal

Papegaai Snip is het liefste vriendje van Fin. Samen spelen ze met de bal. Een boek met flapjes om mee te spelen waardoor het verhaal erg dynamisch wordt.

Speel- en voorleestips

In dit eenvoudige verhaaltje ontdekken Fin en Snip wat je allemaal met een bal kan doen. Speel de spelletjes die ze spelen na. Zorg voor verschillende ballen in verschillende groottes en materiaaluitvoeringen.


Experimenteer zelf ook wat je allemaal met de bal kan doen en benoem wat jullie samen doen. De bal laten rollen, heen en weer. Met de handen, met de voeten. De bal laten stuiteren, gooien, vangen, …
Ga met je benen gespreid op de grond zitten tegenover elkaar en rol de bal heen en weer.
Maak een blokkentoren en probeer deze om te gooien door er een bal naartoe te rollen.
Kunnen jullie net als Fin kunstjes doen met de bal? Heb je een grote bal? Leg je kindje dan op zijn buik op de bal en hou hem vast. Door zachtjes je kindje heen en weer te duwen gaat de bal meebewegen. (Niet doen net na het eten maar het helpt wel bij krampjes.)
Laat je kindje op de grond liggen, net als Fin, op zijn rug met de benen in de lucht. Kan je een bal balanceren op de voeten? Grijpen met de voeten? Tussen je benen vasthouden?
Ga rechtop staan in spreidstand. Jij bent de brug! Kan je kindje de bal onder de brug laten rollen? Heen en weer? Probeer om beurten de bal in de wasmand te gooien. Verstop een kleine bal onder je trui. Waar is de bal? Zoeken maar! Voelen maar!