Piloottraject: 'inspirerende leesomgeving in de kinderopvang'

In februari 2020 startten Iedereen Leest en VCOK met een piloottraject dat inzette op een kwalitatieve, inspirerende leesomgeving in de kinderopvang en de samenwerking tussen Boekstart-bibliotheken en kinderdagverblijven versterkte. De 12 deelnemende bibliotheken en 14 kinderdagverblijven namen deel aan een inspirerende startdag en deelden hun opgedane kennis en ervaringen tijdens verschillende online intervisies. Met een tussentijds verslag over het traject zetten we reeds het verloop en een aantal mooie praktijken in de kijker. 

PiloottrajectStart

Op 20 februari startte het traject ‘Inspirerende leesomgeving in de kinderopvang’ in de bib van Waregem. Het traject is een initiatief van Iedereen Leest en VCOK en wil bibliotheken en kinderopvanginitiatieven van dezelfde gemeenten dichter bij mekaar brengen en hun partnerschap versterken.

Lees meer

PiloottrajectEen tussentijds verslag

Boekstart-traject met vcok in de kinderopvang

In februari 2020 gaven twaalf Boekstart-gemeenten de aftrap van het traject ‘inspirerende leesomgeving in de kinderopvang’.  Twee medewerkers van de kinderopvang en één bibmedewerker van elke gemeente engageerden zich om samen het traject te doorlopen en zo te leren hoe ze elkaar kunnen versterken om boeken en voorlezen ook voor de allerjongsten een vaste plek in hun werking te geven. De deelnemende gemeentes voor dit piloottraject zijn Brakel, Izegem, Ingelmunster, Merelbeke, Waregem, Lebbeke, Overijse, Turnhout, Hoogstraten, Bree, Lier en Hulshout. Tijd voor een verslag! 

Lees meer 

PiloottrajectGetuigenissen

We vroegen aan enkele bibliotheken en kinderdagverblijven om voor de camera te getuigen over het traject.  Met de getuigenissen en beelden willen we tonen hoe de leesomgeving vorm kreeg in bibliotheken en kinderdagverblijven en vooral hoe baby’s en peuters hier elke dag de vruchten van plukken.

Lees meer