Tip Cover van Speel je mee?
Auteur
Jasper Van Gestel
Uitgeverij
Lannoo, 2020 - voor Boekstart

Speel je mee?

Dit kleurrijke, zachte knisperboekje met lintjes maakt deel uit van het Boekstart-pakket voor baby’s en is niet verkrijgbaar in de boekhandel. Fans van hedendaagse tekeningen van Jasper Van Gestel kunnen wel zijn kartonboek Dier van hier zelf aanschaffen.

Speel- en voorleestips

In dit knisperboekje spelen heel wat dieren spelletjes die je ook met je baby kan doen!
De beer speelt met een bal: neem een zachte bal (eventueel eentje met een belletje in) en rol deze over het lichaam van je baby. Vertel hierbij wat je doet: ik rol de bal zachtjes over je buik, ik rol de bal over je armen, over je benen, …. Ga in interactie: vind je dat leuk? De bal is zacht, hé! Ik rol heel traag, nu rol ik snel enzoverder. Zing daarbij ook een aangepaste versie van het liedje ‘row row row your boat’: rol rol rol de bal, zachtjes op je beenrollebol rollebol rollebol rol – zachtjes over je heen.

De muizen glijden op de slurf van de olifant: neem je baby in je armen en wieg hem heen en weer, op en neer. Zet je op de grond met je knieën omhoog. Maak een glijbaan van je benen: zet je baby op je knieën, hou hem vast en laat hem glijden tot op je buik. Dit spel is nog leuker wanneer jullie samen in bad zitten!
Kriebel en kietel je baby zachtjes, net zoals de apen in het boekje. Stoei zoals de poes en de hond. Maak er een gezellig en intiem moment van.