Tip Cover van Spelen tot het donker wordt
Auteur
Hans & Moniek Hagen
Illustrator
Marit Törnqvist
Uitgeverij
Querido, 2018

Spelen tot het donker wordt

Dit kartonboekje start en eindigt met een gedicht van Hans & Monique Hagen over twee kinderen die samen spelen. Op de bladzijdes daartussen zie je de twee bezig: picknicken in de tuin, een zandkasteel bouwen op het strand, samen spelen in bad, tekenen op de muur, spelen in de sneeuw, …

Speel- en voorleestips

Ga dit boek samen met je peuter ontdekken; er valt zoveel te zien en te benoemen. In prachtige, gedetailleerde tekeningen verbeeldt de illustrator het gedicht. Verzin verhaaltjes, liedjes en bewegingsspelletjes bij de verschillende prenten.

*Op de eerste dubbele prent zit het meisje op een stoeltje in het gras en komt het jongetje aangewandeld met een groot cadeau! Zing een verjaardagsliedje en blaas samen het kaarsje uit.

*Op de volgende dubbele prent bouwen de kinderen een zandkasteel. Zing dit liedje terwijl je alles aanwijst op de prent:

Ik bouw een kasteel van zand,
met schelpjes aan de rand.
Maar… wat een pech,
de regen spoelt alles weg.

Je kan de regen ook vervangen door de zee of de golven.
Zorg voor een bakje met fijn zand waarmee je kan spelen: teken lijnen in het zand, meng het zand met water, … laat je kindje voelen, experimenteren en beleven.

*Ga op ontdekking op de dubbele pagina waarop de twee vrienden met blokken hebben gespeeld en gebouwd: speel het spelletje ik zie ik zie wat jij niet ziet… en benoem iets wat er te zien is. Of maak het een beetje moeilijker door te omschrijven wat je ziet ( ik zie iets roze, of iets lang en dun, …) en ga zo maar door!