Voorlezen is een heel intieme gebeurtenis. Je kind op schoot, dicht bij elkaar. Samen in het moment, het boek, het verhaal, de emotie. Boeken vormen een krachtig medium om een rijke taal bij jonge kinderen aan te brengen. Ze pikken er heel veel nieuwe woordenschat uit op. Maar in boekjes schuilt ook een heel diverse wereld die je samen met je peuter speels verkent.

Ook hele kleine kindjes kunnen samen met mama of papa, oma of opa genieten van boekjes! Tijdens deze workshop zoek je met je baby een comfortabel plekje. We hebben een goedgevulde boekenkoffer mee. Je krijgt heel wat tips om ook thuis met je kleine uk met boekjes bezig te zijn. 

Tijdens deze interactieve workshop hoort er bij elke prent een dansje. Zo kruipen we al dansend in een prentenboek. Helemaal op maat van tweejarigen!

Een tweedehands caravan werd gerenoveerd en omgebouwd tot ‘een verhalende mobiel’ waarmee de leerlingen van het zevende jaar kinderzorg, toekomstige kinderbegeleiders, op stap gaan om rechtstreeks kinderen vanaf twee jaar te kunnen aanspreken.

Liesbet leest interactief voor uit een boek van Karel of Kaatje. Tijdens het voorlezen, tekent ze grote tekeningen uit het boek.

Voorlezen van een prentenboek en zingen, ondersteund met gebaren. Tijdens de workshop worden er minimaal een 25-tal gebaren gebruikt.

Peuters hebben vaak energie voor tien. Samen liedjes zingen of bewegen is dan net als voorlezen: een noodzakelijk rustpunt. Bovendien is het een uitstekende manier om die energie in goede banen te leiden. 

Tijdens deze workshop word je als papa, mama, meter, peter, oma of opa uitgenodigd om met je kind mee te bewegen en te spelen volgens de Sherborne-methode. Een leuke mix van bijna-acrobatische toeren en rustige, gezellige momenten.

Sofie vertelt een verhaal waarin verschillende yogaonderdelen vervlochten zitten zoals houdingen, masseren, tot rust komen, visualisatie, aandachtig leren ademen en tekenen.

Peuters gaan samen met hun ouders op yoga-avontuur en gaan bewegen, lachen, spelen, dansen, masseren en ontspannen. We vertrekken vanuit een boekje en bouwen daar een verhaal rond.