Tip Cover van Waar is iedereen?
Auteur
Tom Schamp
Uitgeverij
Lannoo, 2020

Waar is iedereen?

‘Waar is iedereen?’, vraagt eend zich af. Wat ruist er door het struikgewas en wie woont er in de paddenstoel? Wie rijdt er met de auto en wie waakt er onder het bed? Als je het flapje optilt, kom je te weten wie er zich heeft verstopt. Een origineel zoekboek met veel grapjes, ook voor de volwassen mee-lezer!

Speel- en voorleestips

Dit boek is een feest! Er valt zoveel te ontdekken in de illustraties, onder de flapjes… Tom Schamp speelt met dubbele woordbetekenissen en grapjes voor ons als volwassene voorlezer.  Want voor de peuter is het niet meer dan een logische weergave: een pauwenoog, een wasbeer, …

In de wasmachine zitten sokken: welke sokken zijn dezelfde? Neem wat sokken van je peuter en gooi ze op een hoopje. Laat je peuter uitzoeken welke sokken een paar vormen: welke zijn dezelfde? Daar past dit versje van Joke van Leeuwen bij:

Me sokke sakke so
me sokke sakke so
me sokke sakke somaar op me voete
se o se sakke so
se o se sakke so
souen er soms stiekelties in moete?

Heb je nog een verweesde sok? Maak daar een sokpop van! Hier vind je een stappenplan. Verzinnen jullie samen een naam voor de sokpop? Laat om de beurt de sokpop praten! Wat heeft ze allemaal te vertellen?
De reuzenschildpad rijdt met de auto. Beweeg samen als een schildpad: de schildpad kruipt heel traag of net heel snel, de schildpad kruipt naar voor en naar achter. Oefen zo speels een aantal begrippen. Een schildpad kan zich goed verstoppen, in zijn eigen huisje! Kan jij dat ook? Speel samen verstoppertje.
Iedereen lust graag taart (laatste pagina): hier zie je alle dieren en hun verstopplek. Welke plek vind jij het leukst? Waar zou jij je willen verstoppen?