Tip Cover van Dokter, waar ben je?
Auteur
Ingela P Arrhenius
Uitgeverij
Gottmer, 2021

Dokter, waar ben je?

Dit kartonboek met vilten flapjes is ideaal als eerste flapjesboek: kinderen moeten een flapjesboek leren hanteren, en daar zijn deze zachte flapjes ideaal voor: je kan ze makkelijk optillen en de richting wijst zichzelf uit. Dit boek laat jonge kinderen kennismaken met de ziekenhuiswereld en kan hen voorbereiden op een bezoekje aan de dokter of het ziekenhuis.

Speel- en voorleestips

Er verschenen reeds heel wat titels in wat ondertussen een mooi gevarieerde reeks is. Dit boek verdient toch wat extra aandacht: het speelt zich af in een ziekenhuis. Het bevat niet echt een verhaal maar wel een thema met zoekopdrachten, waarbij de verpleger, de ambulancier, de assistent en de dokter zich achter een deur, een auto of een gordijn verstopt hebben; het flapje dat makkelijk op te tillen is. Net zoals in alle andere boeken uit deze reeks zit er achter het laatste flapje een spiegel, waarin het kindje zichzelf weerspiegelt ziet. Dit boek laat het jonge kind kennismaken met de ziekenhuiswereld en kan hen voorbereiden op een bezoekje aan de dokter of het ziekenhuis. Bovendien heeft dit boek oog voor diversiteit zonder daar een thema van te maken, wat eigenlijk een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn, ook in boeken voor jonge kinderen.

Ingela P Arrhenius brengt letterlijk veel kleur in het aanbod boeken voor jonge kinderen. Haar boeken zijn aantrekkelijk en speels en nemen werkelijk alle vormen aan. Deze boeken werden reeds eerder getipt voor Boekstart:

Kijk eens om je heen en leer cijfers kleuren en meer
Kiekeboe zon
Boerderijdieren
De winkelstraat
Naar buiten
Zebra, waar ben je?
De stad