Organisaties inhuren voor je activiteiten

Er zijn steeds meer particulieren en culturele organisaties die zich specifiek richten op de allerjongste doelgroep. Het aanbod en de diversiteit aan activiteiten voor baby's en peuters is groot. Bovendien is er voor ieder wat wils en vind je activiteiten voor elk budget. Een overzicht!

Heb je weet van een organisatie die niet in onze lijst is opgenomen of organiseer je zelf activiteiten voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar? Laat het ons weten!

Tijdens deze interactieve workshop hoort er bij elke prent een dansje. Zo kruipen we al dansend in een prentenboek. Helemaal op maat van tweejarigen!

Vier kleine verhaaltjes (o.a. van André Sollie) aaneengeregen tot een sprookjesachtig geheel.

Zingen, muziek maken, spelen en voorlezen met babygebaren. Tijdens de workshop worden er minimum een twintigtal bruikbare babygebaren geleerd.

BinnenBuiten is een theatrale, interactieve installatie waar kinderen vanaf twee jaar naar hartenlust mee kunnen spelen.

Ceci n’est pas un livre is muzikaal en grafisch figurentheater van Theater De Spiegel voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar en hun geliefden.

Een interactieve dans- en muziekervaring voor de allerkleinsten. In een magisch, clownesk spel bewegen de dansers rond en omringen de muzikanten de baby’s met zachte klanken.

Een zintuiglijke voorstelling voor iedereen die graag eens een potje open maakt.

Met prikkels uit de hedendaagse dans word je samen uitgedaagd om je eigen bewegingstaal te ontdekken en leer je hoe je een choreografie uitschrijft. Doen jullie mee?

Tijdens een muzikaal-visuele voorstelling willen we de allerkleinsten graag ontmoeten in de wondere wereld van muziek, ritme, vormen en kleuren.

Een concert voor peuters vanaf 1,5 jaar met slaapliedjes in verschillende talen van hier en elders.

De bibliotheek verzamelt geschikte boekjes en Heartbeat ontwikkelt rond deze thema’s beeldende en zintuigelijke opdrachten die de baby’s en peuters samen met hun ouders of broertjes en zusjes kunnen doen.

Sofie vertelt een verhaal waarin verschillende yogaonderdelen vervlochten zitten zoals houdingen, masseren, tot rust komen, visualisatie, aandachtig leren ademen en tekenen.

Peuters gaan samen met hun ouders op yoga-avontuur en gaan bewegen, lachen, spelen, dansen, masseren en ontspannen. We vertrekken vanuit een boekje en bouwen daar een verhaal rond.

Via Huis Alma biedt Diederike Smits verschillende installaties aan om kinderen met al hun zintuigen op ontdekkingstocht te sturen. 

Karen nodigt kinderen uit in haar caravan om te genieten van een zintuiglijk figurentheater gebaseerd op het kinderboek Oscar en Felix Je kan ook auteur Annick Beyers mee uitnodigen.

Een baby/peutervoorstelling geïnspireerd op het eerste verstoppertje spel van een kind.

Ouders zeggen samen met hun kindje versjes op, zingen makkelijke kinderliedjes en bewegen en experimenteren met muziekinstrumenten en materialen op kindermaat. 

Tijdens deze voorstelling gaan muziek, beeld en dans in dialoog met elkaar. De allerjongsten kunnen kijken, voelen, proeven en luisteren en bepalen zo mee de voorstelling.

Erika zorgt voor een fijn luister- en doemoment om samen met je kind te genieten van een verhaal in prentvorm dat ze tot leven brengt met klanken, liederen, versjes en rijmpjes.

Tijdens deze workshop word je als papa, mama, meter, peter, oma of opa uitgenodigd om met je kind mee te bewegen en te spelen volgens de Sherborne-methode. Een leuke mix van bijna-acrobatische toeren en rustige, gezellige momenten.

Op Zee is een woordeloze theatervoorstelling in een tent, voor baby’s en hun mama of papa. Het is hun eerste ervaring met theater, poppen en muziek.

Liesbet leest interactief voor uit een boek van Karel of Kaatje. Tijdens het voorlezen, tekent ze grote tekeningen uit het boek.

Met deze workshop kunnen oudere broer of zus en de (groot)ouders hun eigen babyboekje ontwerpen. Deze ontwerpen worden dan met een warmtepress op het textiel gedrukt door de workshop begeleiders. Een leuke activiteit dus voor het hele gezin! 

MaBaSenso staat voor belevingstheater. De acteurs nemen de kinderen mee in een eenvoudig verhaal via vele zintuigelijke kanalen.

De mama-baby-yogales is een fijne gelegenheid om samen met je baby aan je postnatale herstel te werken. Je baby wordt betrokken bij de yogaoefeningen.

Knuffel Bas de Leeuw gaat op ontdekking in de boekenwereld. Ouders en hun kinderen ontdekken samen met Bas welke boeken er bestaan, wat ze ermee kunnen doen en hoe leuk het is om een verhaal te horen.

In deze workshop spelen we met klanken, melodieën en ritme. Muziek en beweging gaan hand in hand en laten je nooit onberoerd. Zeker niet als je er samen met je kind van kan genieten.

In de workshop Muzikale Kamishibai gaat Musica met bestaande of verzonnen verhalen muzikaal aan de slag.

Pamperklanken is een muzikale groepsactiviteit voor kinderen van 4 tot 40 maanden samen met één van hun (groot-)ouders of andere vertrouwenspersoon. Samen genieten, ontdekken, bewegen, samenwerken, concentreren, zingen en spelen met 'muziek' als medium.

Voorlezen van een prentenboek en zingen, ondersteund met gebaren. Tijdens de workshop worden er minimaal een 25-tal gebaren gebruikt.

Inge brengt haar verteldoek, kamishibai en dozen vol boeken mee. Kinderen kunnen vrij op ontdekking gaan en Inge speelt in op wat er spontaan gebeurt.

Samen lezen en luisteren naar de verhaaltjes van de geluidenboekjes ‘Op de boerderij met Bobbie’ en ‘Op reis met Bobbie’.

Schaap Zacht is een interactieve en zintuiglijke solovoorstelling. Naast dans, vormgeving en muziek, zet Dagmar ook een overheadprojector in. Deze projectie is voor te stellen als een levend prentenboek in een bijzondere beeldtaal. 

Tijdens haar sessie geeft Ines Rothman ouders een voorproefje van Shantala babymassage.

Een tweedehands caravan werd gerenoveerd en omgebouwd tot ‘een verhalende mobiel’ waarmee de leerlingen van het zevende jaar kinderzorg, toekomstige kinderbegeleiders, op stap gaan om rechtstreeks kinderen vanaf twee jaar te kunnen aanspreken.

Met taalspelletjes leren jonge kinderen spelenderwijs woordjes. Ontdek hoe je met huis-tuin-en keukenattributen of recyclagemateriaal zelf de leukste speeltjes kan maken die uitnodigen om talig bezig te zijn met je baby of peuter.

Baby’s, dreumesen en peuters houden van muziek. We zingen liedjes over wat hun dagdagelijks bezig houdt en we gaan natuurlijk ook bewegen op de muziek.  

Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling

‘Gonnie en vriendjes’ is een interactieve voorstelling met liedjes van Ageeth de Haan over hoe deze vrolijke gansjes de wereld ontdekken.

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen.

Studio Gekko brengt verteltheater vol animatie en humor. Het is visueel aantrekkelijk, zet aan tot interactie en er kunnen diverse thema’s aan bod komen.

Een muzieksessie voor ouder en kind waarbij ook prentenboeken gebruikt worden. Met aangepaste instrumenten en materialen wordt er gezongen, gemusiceerd en bewogen.

Hoe kan je voorlezen aan jonge kinderen en welke boekjes zijn daarvoor geschikt? Dat kom je te weten in deze interactieve workshop.

Tijdens deze workshop ben je als ouder actief bezig met je baby. Daarnaast krijg je heel wat tips en info en ontdek je als ouder hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.

Peuters hebben vaak energie voor tien. Samen liedjes zingen of bewegen is dan net als voorlezen: een noodzakelijk rustpunt. Bovendien is het een uitstekende manier om die energie in goede banen te leiden.