Boekstart-dag en Boekstart-activiteiten

Ondertussen is de allereerste Boekstart-dag alweer gepasseerd en wat was dat een fantastisch feest! De volgende Boekstart-dag staat alvast gepland op zaterdag 16 mei 2020. Maar Boekstart kan ook naast de Boekstart-dag in jouw bib gevierd worden! Door kleine Boekstart-activiteiten te organiseren, laat je ouders zien dat er voor iedereen wat wils is in de bibliotheek. Ook voor de allerjongsten!

Peuter en boekje

Al heel wat Boekstart-bibliotheken hebben ervaring met het organiseren van activiteiten voor baby's en peuters. We hebben hun praktische tips en tricks voor je verzameld zodat je van je Boekstart-dag een groot succes kan maken. 

Samenwerken werkt. De Boekstart-dag valt in de Week van de Opvoeding. Dat zal ook in de toekomst zo zijn. Daarom is het fijn om samen te werken met partners die in het kader van die themaweek ook al activiteiten organiseren. 

Het programma voor je Boekstart-dag is rond en je wil die volop gaan promoten? Iedereen Leest zorgt voor allerlei materialen waarmee je ouders alvast warm kan maken voor je Boekstart-dag. 

Low budget activiteiten

Op een eenvoudige en kleine manier kan je al heel wat leuke dingen in elkaar steken, zonder grote kosten te maken. Hier vind je alvast enkele laagdrempelige activiteiten waarmee je snel je bibliotheek kan omtoveren tot een paradijs voor de allerjongsten. 

Organisaties inhuren voor je activiteiten

Er zijn steeds meer particulieren en culturele organisaties die zich specifiek richten op de allerjongste doelgroep. Het aanbod en de diversiteit aan activiteiten voor baby's en peuters is groot. Bovendien is er voor ieder wat wils en vind je activiteiten voor elk budget. Een overzicht! 

UitgelichtBoekstart-dag in Mechelen

Mechelen is al sinds 2010 een Boekstart-gemeente. Vanaf het begin werkte de bib erg goed samen met Kind & Gezin, waardoor mensen vlot de weg vonden naar de bib. Maar al snel merkte de bib dat er meer in zat. Zo ontstond in 2012 de eerste Boekbaby-dag.