Boekstart-dag en Boekstart-activiteiten

Op zaterdag 20 mei 2023 vierde Iedereen Leest de vijfde editie van de Boekstart-dag! Het was een prachtige jubileumeditie!  Volgend jaar vieren we Boekstart-dag op zaterdag 18 mei 2024!
Maar ook dit najaar kan Boekstart in jouw bib nog gevierd worden. Door kleine Boekstart-activiteiten te organiseren, laat je ouders zien dat er voor iedereen wat wils is in de bibliotheek. 

Al heel wat Boekstart-bibliotheken hebben ervaring met het organiseren van activiteiten voor baby's en peuters. We hebben hun praktische tips en tricks voor je verzameld zodat je van je Boekstart-dag een groot succes kan maken. 

Samenwerken werkt. De Boekstart-dag valt in de Week van de Opvoeding. Dat zal ook in de toekomst zo zijn. Daarom is het fijn om samen te werken met partners die in het kader van die themaweek ook al activiteiten organiseren. 

Het programma voor je Boekstart-dag is rond en je wil die volop gaan promoten? Iedereen Leest zorgt voor allerlei materialen waarmee je ouders alvast warm kan maken voor je Boekstart-dag. 

Low budget activiteiten

Op een eenvoudige en kleine manier kan je al heel wat leuke dingen in elkaar steken, zonder grote kosten te maken. Hier vind je alvast enkele laagdrempelige activiteiten waarmee je snel je bibliotheek kan omtoveren tot een paradijs voor de allerjongsten. 

Organisaties inhuren voor je activiteiten

Er zijn steeds meer particulieren en culturele organisaties die zich specifiek richten op de allerjongste doelgroep. Het aanbod en de diversiteit aan activiteiten voor baby's en peuters is groot. Bovendien is er voor ieder wat wils en vind je activiteiten voor elk budget. Een overzicht! 

Dit was de Boekstart-dag 2023!

Terugblik op de Boekstart-dag van 22 mei 2021!

Met één been in een voorzichtig nieuw normaal en één been in de corona-realiteit, werd de Boekstart-dag van zaterdag 22 mei nog niet het grote feest zoals we het in gedachten hadden. Toch hebben heel wat bibs enorm hun best gedaan om Boekstart extra in de kijker te zetten en ouders met baby's en peuters warm welkom te heten in de bib. Een terugblik!

Boekstart-uurtjein de bib van Wilrijk

Maandelijkse Boekstart-voorleesuurtjes in de bib, het werkt! We gingen op bezoek in Wilrijk waar ze iedere eerste woensdagochtend van de maand Boekstart-uurtjes introduceerden. Bibliothecaris Birgit vertelt over hoe ze zich organiseren en hoe ze ouders informeren. Ouders en vrijwilligers getuigen graag over wat ze er van vinden. Uitproberen is de boodschap!