Tip Cover van Pop-up-huis. Boek & speelhuis
Illustrator
Zoe Waring
Uitgeverij
Image Books, 2021

Pop-up-huis. Boek & speelhuis

Wat gebeurt er allemaal in en om het huis? Véél! Vouw het boek open tot een huis en gluur binnen door de ramen: wat doet de poes in de badkamer? Wie speelt muziek op zolder? Wie snurkt daar op de zetel? Waar speelt kleine poes met de autootjes? Drie verdiepingen vol speel- en ontdekplezier!
Het boek bevat niet echt een verhaal maar wel heel veel verschillende verhaalelementen: een gesprekje tussen een muis en een vogeltje, de poes die trots laat zien aan de krokodil hoe hoog haar vlieger gaat, een herkenbaar keukentafereel waarin kleine poes groentepap eet en een andere poes ongemerkt een taartje probeert weg te grissen, …

Speel- en voorleestips

Creëer samen met je kind verhalen, vergelijk met dingen die jullie samen doen in huis. Er staan op elke bladzijde ook tips die interactie uitlokken, voor moest je inspiratie even op zijn. Bekijk samen kamer per kamer en laat het huis vertellend en spelend tot leven komen. Eén van de deurtjes kan ook open waardoor speelgoedfiguurtjes of autootjes kunnen binnenwandelen en rijden en ook deel van het verhaal kunnen uitmaken. Want samen boeken lezen is geen statisch gegeven: het is spelen en ontdekken, vertellen, aanwijzen en benoemen. En boeken zien er niet altijd uit als een boek!